Sallai, a higgadt szupercsere: A 120. percben kupameccset nyerő magyar a mezőny tetején - videó, fotók

Ahogy arról beszámoltunk, a Freiburg Sallai Roland 120. percben szerzett góljával nyert 2-1-re a Bochum otthonában a Német Kupa szerdai negyeddöntőjében. A magyar támadót több lap is a mezőny legjobbjának látta, hiába állt be csereként.
Dudás Gábor 2022. március 3., csütörtök 9:10
Ahogy arról beszámoltunk, a Freiburg Sallai Roland 120. percben szerzett góljával nyert 2-1-re a Bochum otthonában a Német Kupa szerdai negyeddöntőjében. A magyar támadót több lap is a mezőny legjobbjának látta, hiába állt be csereként.
Szerző: Dudás Gábor 2022. március 3., csütörtök 9:10

A magyar válogatott támadó a 72. percben csereként lépett pályára, a hosszabbítás utolsó percében egy eladott labdára csapott le, és talált a hálóba. A Freiburg története során másodszor - a 2012/2013-as idény után először - jutott a négy közé a kupában.

Sallai Roland beállítása lett tehát a Freiburg és edzője, Christian Streich nyerő húzása, amit a mérkőzésről tudósító Kicker is elismert azzal, hogy a mezőnyben a legjobb, 2-es osztályzattal jutalmazta a légiós teljesítményét.

A Bild ennél is jobbnak látta a magyar pályán nyújtott produkcióját és 1-est adott a támadónak.

"A 120. (!) percben is higgadt maradt és a labdát Riemann mellett a kapuba helyezte - ez volt az egyetlen kapura lövése is. 70 százalékos passzarányt tudott emellett felmutatni" - summázták Sallai estéjét.

Sallai gólöröme képekben:

A Freiburg Twitter-oldalának reakciója Sallai góljára:

Az elődöntő sorsolását vasárnap tartják, a mérkőzésekre április 19-én és 20-án kerül sor, míg a finálét május 21-én a berlini Olimpiai Stadionban rendezik.

Német Kupa, negyeddöntők:

VFL Bochum - Freiburg 1–2 (Polter 64., ill. Petersen 51., Sallai 120.) - hosszabbítás után

A további eredmények:

Hannover 96 – RB Leipzig 0–4

Hamburg – Karlsruhe 2–2 - 11-esekkel: 3–2

Union Berlin – St. Pauli 2–1

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Tovább az összes átigazoláshoz