Országot és klubot is válthat a magyar válogatott védő - nagymúltú csapat hívja

Az egykori székesfehérvári védő, a magyar-brazil Vinícius Paulo karrierje a nyáron vett éles kanyart és sajtóhírek szerint új klubnál, de továbbra is Dél-Amerikában folytatódhat. 
Dudás Gábor 2021. január 8., péntek 9:00
Az egykori székesfehérvári védő, a magyar-brazil Vinícius Paulo karrierje a nyáron vett éles kanyart és sajtóhírek szerint új klubnál, de továbbra is Dél-Amerikában folytatódhat. 
Szerző: Dudás Gábor 2021. január 8., péntek 9:00

A hét latin amerikai országba és az Egyesült Államokba is híreket szállító BolaVip nevű futballportál számolt be arról, hogy a kolumbiai Atlético Nacional kiszemeltje Vinícius Paulo és hogy még tartanak az egyeztetések az ügyében.

A 30 éves, 7-szeres magyar válogatott (legutóbb 2018 novemberében viselhette a címeres mezt) védő tavaly nyáron döntött úgy, hogy kilenc év után elhagyja a Vidit és Magyarországot is, ekkor tért vissza Dél-Amerikába, ahol az uruguayi Club Nacional játékosa lett. Klubjában többek között nyolc bajnokin és három Libertarodes Kupa-találkozón is pályára lépett az ősszel, fontos játékosa lett csapatának.

Escobartól Escobarig

Innen szemelte ki most magának a kolumbiai gárda, amely a legsikeresebb helyi klubnak számít, 16-szor nyerte meg hazája bajnokságát, van két Libertadores Kupa-elsősége is (a legutóbbi 2016-ból), az 1980-as években pedig az egykori hírhedt drogbáró, Pablo Escobar is lelkes szurkolója, sőt, támogatója is volt az egyletnek.

Olyan legendás játékosok futballoztak itt korábban, mint René Higuita, Francisco Maturana, Faustino Asprilla, vagy a tragikus véget ért (az 1994-es vb-n szerzett öngólja után lelőtték egy medellíni parkolóházban) Andrés Escobar.

Az Atlético Nacional a kolumbiai élvonal legutóbbi alapszakaszát a harmadik helyen zárta, hét ponttal lemaradva az első helyezett örök riválistól, a szintén medellíni Independientétől.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Horvát lapértesülés szerint a 34 éves, lejáró szerződésű jobbhátvéd is azon labdarúgók között lehet, akik elhagyják a Hajduk Splitet.
Budafok
Hosszabbítás
A klub meghosszabbította a 22 éves hálóőr, Oroszi István szerződését.
Gyirmót
Három távozó
A Gyirmót szakmai vezetése úgy döntött, hogy három lejáró szerződésű labdarúgónak nem kínál szerződéshosszabbítást, így Nagy Patrik, Simon András és Herjeczki Kristóf is távozik - írja a gyirmotfc.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz