Nagy Ádám: "Rossi is megmondta, hogy jó helyre igazolok" - így juthat el csapata a Serie A-ba

A magyar válogatott középpályás Olaszországba igazolásáról és csapata eddigi szerepléséről is hosszabban nyilatkozott egy kinti csatornának.
Dudás Gábor 2021. december 9., csütörtök 17:00
A magyar válogatott középpályás Olaszországba igazolásáról és csapata eddigi szerepléséről is hosszabban nyilatkozott egy kinti csatornának.
Szerző: Dudás Gábor 2021. december 9., csütörtök 17:00

Mint arról beszámoltunk, a Nagy Ádámot is foglalkoztató AC Pisa az élen áll az olasz másodosztályban, a magyar középpályás pedig hétről hétre alapembernek számít csapatában.

A légióssal készített hosszabb anyagot a 50 Canale nevű “Il Neroazzurro” c. műsora, kiemelve Nagy szerepét a labdabirtoklásban és a támadások szervezésében. A 26 éves, 57-szeres válogatott futballista nyilatkozott is csapata eddigi szerepléséről.

- Nem véletlenül vagyunk ott, ahol vagyunk. 16 forduló után az első helyen állunk, mindez pedig azt jelenti, hogy technikai, taktikai és emberi téren is erősek vagyunk. De megelégednünk nem szabad, mert közel sem nyújtottuk még a legjobbunkat. Mindig van lehetőség a fejlődésre és az előrelépésre, anélkül, hogy a csapatot agyonnyomná a feljutás és az elvárások terhe.

Nagy arra is kitért, mely téren kellene leginkább előrelépnie az AC Pisának.

- Fontos lenne, hogy sokkal jobban le tudjuk zárni a meccseinket, ha megvan rá a lehetőségünk. Sokszor sikerül megszereznünk a vezetést, de kevésszer volt igazán olyan, hogy tényleg esélyt sem adtunk az ellenfelünknek a felzárkózásra. Többször is megtörtént azonban az, hogy előnybe kerültünk, de hagytuk billegni az eredményt, amiért meg is bűnhődtünk. Ez nem balszerencse, annak ehhez semmi köze, nem is hiszek az effélékben. Ott volt például az Ascoli, a Cremonese vagy a Pordenone elleni találkozónk, ahol egy második góllal mindent eldönthettünk volna. Ehelyett összehoztunk három elkerülhető döntetlent - fogalmazott a középpályás. - Egy topligában igen lényeges az eredmény megvédése, ha ott akarunk maradni az élen, javítanunk kell a hatékonyságunkon az ellenfél kapuja előtt. Erősek vagyunk, sok gólhelyzetet alakítunk ki, de ezeket jobban ki kell használnunk.

Nagy szerint így elkerülhető, hogy nyomást helyezzen rájuk az, hogy az első helyen állnak a tabellán.

- Nyilvánvaló, hogy a szezon elején mindenki meglepetten nézett ránk, de mostanra reálissá vált, hogy a Serie B-ben ott vagyunk az élen, az első hely súlyát pedig arra kell fordítanunk, hogy még jobbak legyünk. Ez a győztes mentalitás lehetővé teszi, hogy fontos célokat érj el.

A légiós azt is elárulta, jó döntésnek tartja, hogy a nyáron Anglia után Olaszországba igazolt újra.

- Nagyon boldog vagyok, hogy Pisát választottam a nyáron. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is nagyon jó véleménnyel volt a városról és a klubról. Egy kivételes csapatot találtam, amely példamutató szakemberekből és kiváló emberekből áll. Eltartott egy ideig, amíg belerázódtam a kivételes edző, D'Angelo edző által megkövetelt mechanizmusokba, de most már igazán jól érzem magam a pályán

- tette hozzá Nagy Ádám.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz