Meglepő átigazolások: A Fradi és az ETO bajnoka is a svéd harmadosztályban kötött ki

Busai Attila és Völgyi Dániel is a svéd harmadik ligában szereplő Nyköping együttesénél folytatja pályafutását.
Dudás Gábor 2020. július 26., vasárnap 17:55
Busai Attila és Völgyi Dániel is a svéd harmadik ligában szereplő Nyköping együttesénél folytatja pályafutását.
Szerző: Dudás Gábor 2020. július 26., vasárnap 17:55

A 31 éves támadó középpályás és 33 éves baloldali védő összesen több mint 300 magyar élvonalbeli találkozót tudhat maga mögött, Busai Attila a Ferencvárossal, Völgyi Dániel pedig az ETO-val nyert NB I-es bajnoki címet.

Mostantól a svéd harmadosztályban gyarapíthatják meccseik számát, mindkettejük érkezését bejelentette a hétvégén a kisvárosi gárda, amelynél már egy ideje ott is edzett a magyar duó.

- Egyszerű volt beilleszkedni ebbe a csapatba, nagyon jól érzem magam Nyköpingben. Szeretném minél több ponthoz segíteni a csapatot az idényben, és remélem, a támadásokban és eredményességben is előre tudunk majd lépni - mondta Völgyi Dániel bemutatásakor.

Busai már júniusban megjelent a Nyköping BS csapatánál, de akkor még nem tudtak megegyezni a felek - árulta el Patrik Berglin klubmenedzser, aki nagy segítséget vár az egykori Fradi-játékos tapasztalától.

- Az edzések eddig nagyon jól teltek, remekül érzem magam a csapattársakkal, elég pozitív a hangulat már az első naptól fogva. Mostantól arra kell koncentrálnunk, hogy minél több pontot szerezzünk, és magasabb szintre vigyük a csapatot a tabellán - nyilatkozta a klubhonlapnak Busai Attila.

A tíz mérkőzés után a svéd harmadosztály a 15., azaz az utolsó előtti helyén álló Nyköping legközelebb augusztus 8-án, a hatodik pozícióban tanyázó Sollentuna otthonában lép majd pályára. A Völgyi által említett góllövés mellett a védelem is alapos frissítésre szorult, hiszen Busai és Völgyi új klubja eddig 36 gólt kapott, az egész ligát tekintve a kimagaslóan legtöbbet.

A klub egyébként a hétvégén egy szponzori megállapodást is bejelentett egy magyarországi, illetve Hong Kong-i székhelyű céggel, amely kimondottan szeretne segíteni a csapatnak azzal, hogy pénzeli a rutinosabb európai játékosok leigazolását, akiknek a segítségével a Nyköping megragadhat a harmadik ligában.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz