Fotó: sports.news.nate.com

Légiósok: "Nehézkesen mozgott, a légi és a földi párbajokban is küszködött" - így értékelik Ádám debütálását Dél-Koreában

Dél-Koreában azt írják, állítólag Ádám Martinnak volt egy olyan megérzése, hogy a K-Ligában nem olyan jó a játék, mint amilyen a szöuli meccsen volt.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 10., szerda 19:47
Fotó: sports.news.nate.com
Dél-Koreában azt írják, állítólag Ádám Martinnak volt egy olyan megérzése, hogy a K-Ligában nem olyan jó a játék, mint amilyen a szöuli meccsen volt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 10., szerda 19:47

Nyáron szerződött a dél-koreai bajnokságba a hatszoros magyar válogatott Ádám Martin, aki végül az FC Seoul elleni idegenbeli bajnokin mutatkozott be az Ulsanban augusztus 2-án, emellett pedig még két találkozón bekerült ugyan a meccskeretbe, de nem cserélték be.

A dél-koreai sports.news.nate.com ezúttal egy bővebb cikkben foglalkozik az előző NB I-es szezon gólkirályával, a portál szerint ugyanis a legfontosabb feladat jelenleg az, hogy megtalálják a módját annak, hogyan használható az Ulsanban az újonnan érkező magyar támadó.

Megjegyzik, hogy Ádám teljesítménye elengedhetetlen lesz ahhoz, hogy az Ulsan megőrizze előnyét a bajnokság második felében, és 17 év után először bajnoki címet ünnepelhessen, ugyanakkor a portál hozzáteszi, hogy a magyar játékos a debütáló meccsén "meglehetősen nehézkesen mozgott és 51 perc alatt mindössze egy lövést adott le. A fizikai állapota nem optimális, a súlya is megnőtt ahhoz képest, amikor az előző szezonban ontotta a gólokat."

A cikk kiemeli, hogy a szöuli összecsapás után úgy tűnik, hogy "Ádám felébredt és jobban összpontosít a testére". Az Ulsan menedzsere, Hong Myung-bo azt mondta: "Ádám nemcsak taktikai, hanem intenzív fizikai erőnléti edzéseket is végez". A tréner azt is hozzátette, hogy  az egyéni edzés mellett Ádám a csapattársaival való együttműködését is fokozza azzal, hogy a kívánt támadójáték elsajátítására összpontosít.

– Állítólag Ádámnak volt egy megérzése, hogy a K-Ligában nem olyan jó a színvonal, mint amilyen a szöuli meccsen volt. Kezdetben azt várta, hogy ha ugyan kevésbé is lesz tökéletes erőnléti állapotban, a fizikai adottságait így is ki tudja majd használni. Azonban mind a légi, mind a földi párbajokban küszködött a szöuli középhátvéd duóval, akik közel 190 centisek – olvasható a portálon.

A sports.news.nate.com idézi Ádám egy rövid nyilatkozatát is, mi szerint: – Az új csapathoz való alkalmazkodás nehéz folyamat. Mindazonáltal ahhoz, hogy a csapat elérje a céljait, ezt a folyamatot saját magunk kell leküzdenünk – mondta a magyar csatár.

Olvastad már?
Külföldről is csábítják a magyar válogatott védőt, de az NB I-ben folytathatja
Bese Barnabás iránt Franciaországból, Belgiumból, Görögországból, Amerikából és Lengyelországból is érdeklődnek, ám a válogatott miatt könnyen lehet, hogy Magyarországon játszik majd.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz