Légiósok: "Még nem értem el a határaimat" - Neuert is túlszárnyalja Gulácsi

Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatott kapusa messze lekörözte Manuel Neuert, aki "csak" 9 kapott gól nélkül lehozott meccsel rendelkezik a Bundesligában.
Nyikes Zoltán 2021. március 9., kedd 8:49
Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatott kapusa messze lekörözte Manuel Neuert, aki "csak" 9 kapott gól nélkül lehozott meccsel rendelkezik a Bundesligában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. március 9., kedd 8:49

Külön cikkben foglalkozik a magyar válogatott játékos, Gulácsi Péter nagyszerű formájával a Bild, ami szerint a kapusnak hatalmas szerepe van abban, hogy az RB Leipzig még három trófeáért is harcban áll jelenleg. A lap megjegyzi, hogy a magyar hálóőr világklasszis formában véd hónapok óta, ezt pedig a számok is alátámasztják, hiszen már 12 alkalommal maradt érintetlen a hálója ebben az idényben, ami a legjobb mutatónak számít a Bundesligában, továbbá 108 percenként kap gólt, ami szintén kimagasló statisztikai adat.

Sőt, ha a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is figyelembe vesszük, akkor összesen 17 találkozót hozott már le Gulácsi kapott gól nélkül. A Bundesligában az éllovas Bayern München német válogatott kapusának, Manuel Neuernek 9 "clean sheetje" van, de ha a teljes európai összképet nézzük, akkor is csak a Manchester City hálőre, Éderson áll jobban Gulácsitól, az angol csapat kapusa 20 kapott gól nélküli meccsnél jár.

- Rendkívül fontos támogatást nyújt a csapatnak a kapuban, nagyon jó szezonja van. Péter óriási hatással van a csapatra, megadja a hátul szükséges nyugalmat, és rendkívül jól irányítja az előtte lévő társait – nyilatkozta a magyar kapusról az RB Leipzig vezetőedzője, Julian Nagelsmann.

Gulácsi a Bildnek elmondta, hogy a remek formája legfőképp a pályán kívüli életének köszönhető.

- Nagyon jól ki tudok kapcsolni a családom körében ahhoz, hogy a következő meccsre ismét a lényegre tudjak koncentrálni. De még nem értem el a határaimat, és azt sem mondanám, hogy a tökéletes kapuskorban vagyok. Sokáig szeretnék még ebben a bajnokságban játszani - mondta a magyar kapus.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz