Külföldön azt írják: Megvan a kockázata, hogy Szoboszlait elfelejthetik a mostani idényre

Egy ismert fociportál szerint akkor sem biztos Szoboszlai berobbanása a Bundesliga mostani idényében, ha felépül, hiszen a jól bevált emberek mellett teheti le a voksát Nagelsmann a bajnoki címért folytatott szoros harcban.
Nyikes Zoltán 2021. március 2., kedd 12:02
Egy ismert fociportál szerint akkor sem biztos Szoboszlai berobbanása a Bundesliga mostani idényében, ha felépül, hiszen a jól bevált emberek mellett teheti le a voksát Nagelsmann a bajnoki címért folytatott szoros harcban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. március 2., kedd 12:02

Mint ismert, a szeméremcsont-gyulladása miatt még nem mutatkozott be az RB Leipzigben a télen 20 millió euróért szerződtetett Szoboszlai Dominik, akivel kapcsolatban továbbra sem lehet tudni, hogy mikor léphet pályára először.

A legnépszerűbb közösségi oldalon 3 millió követővel rendelkező BeSoccer gyakran ír elemzéseket a topbajnokságokról, a Bundesligával kapcsolatos egyik legfrissebb cikkében pedig azt írja, ebben a bizonytalan helyzetben az is előfordulhat, hogy a most futó idényre akár teljesen a háttérbe szorulhat Szoboszlai, hiszen a lipcsei együttes jelenlegi főszereplői jól muzsikálnak a bajnokságban és szorosan ott vannak a Bayern München mögött a második helyen.

A portál megemlíti, hogy Julian Nageslmann az utóbbi hetekben Szoboszlai nélkül alakította ki azt a sémát és felállást, amivel hétről hétre sikeresen veszi az akadályokat az RB Leipzig, és

ha a magyar játékos nem épül fel minél előbb, akkor nagy valószínűség szerint a folytonosságnak és a bevált embereknek szavaz bizalmat a tréner a szezon végéig, de ha esetleg még a mostani idényben lehetőséget kapna honfitársunk, akkor is villámgyorsan kellene alkalmazkodnia és nagyot robbantania, hogy még ebben a kiírásban kitűnjön a Bundesligából.

A BeSoccer kiemeli, hogy a lipcseieknél Angelino, Tyler Adams, Chrstopher Nkunku és Justin Kluivert is tett már egy lépést előre azért, hogy a bajnokság első helyéért folytatott küzdelem főszereplői lehessenek, és az eddig mutatott legjobb szintjük lesz az a minimum, amit Szoboszlainak teljesítenie kell, hogy a vezetőedző számításba vegye őt. Az mindenesetre a magyar játékos mellett szól, hogy a bizonytalan visszatérési dátum ellenére nevezték őt a Bajnokok Ligájába, ami a bizalom egyik jele lehet.

A portál végül azt sem felejtette el leírni, hogy visszatérése esetén, ha a csapattársainak ritmusához igazodva dolgozik, és előhozza magából azt a minőséget, amelyet az őszi szezonban bemutatott, akkor hamar berobbanhat a német fociba.

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz