Kőkeményen kiállt Gazdag mellett a magyar válogatott csapattárs: “Remélem, nem lopják el ezt tőle, ahogy az velem megtörtént”

Sallói Dániel reméli, hogy az MLS-nél ezúttal kizárólag a teljesítmény számít majd, így Gazdag Dánielnek lesz esélye megszereznie az alapszakasz legjobbjának járó elismerést.
Budai László 2022. október 13., csütörtök 12:40
Sallói Dániel reméli, hogy az MLS-nél ezúttal kizárólag a teljesítmény számít majd, így Gazdag Dánielnek lesz esélye megszereznie az alapszakasz legjobbjának járó elismerést.
Szerző: Budai László 2022. október 13., csütörtök 12:40

Sallói Dániel, a Sporting KC magyar válogatott támadója érdekes nyilatkozatot tett a klub szezonzáró sajtótájékoztatóján - hívta fel a figyelmet a Jenkifoci. A támadó honfitársa, Gazdag Dániel mellett "kampányolt", aki 22 góljával és 10 gólpasszával pazar alapszakasz-szezont tudhat mögött, ezért a legértékesebb játékosnak járó MVP-díjra is jelölték, igaz, Sallói szerint a jó teljesítmény nem minden Amerikában.

- Remélem, hogy Gazdag kapcsán fair módon döntenek majd a szavazók az MVP-díjról, parádés szezonja volt és teljesen megérdemli, hogy a MVP-finalisták közé kerüljön. Én is voltam már ebben a helyzetben, voltam jelölt az MVP-díjra, de a végső szavazásnál ismét világossá vált számomra, hogy az MLS egy marketing-vezérelt bajnokság - idézte Sallóit a Jenkifoci.

Általában azokat favorizálják az ilyen elismeréseknél, akiknek sok követője van a közösségi oldalakon, vagy akinek a legjobb futball-útlevele van, vagy akit legkönnyebben adhatnak majd el a későbbiek során Európába.

- Remek példa erre, hogy kit választottak az előző forduló legjobbjának: Brennert, aki három gólt lőtt és egy gólpasszt adott a hétvégén. Gazdag ugyanezt a teljesítményt mutatta fel. De Gazdagnak nincs Twittere, míg Brennert 80 ezren követik ugyanitt.

- Ki nyeri a díjat? Hát persze, hogy Brenner, akinek több követője van. Így működik ez a bajnokság.

- Az MVP-díj persze nehéz kérdés, mert Mukhtarnak és Driussinak is parádés szezonja volt, de Gazdag megérdemli, hogy ott legyen a neve a végső esélyesek között és remélem egy fair kiértékelés alapján hoznak majd döntést az ítészek az díjról.

Sallói az előző évben volt hasonló helyzetben, amikor 16 gólt és 8 gólpasszt jegyzett az MLS-ben, de ez sem volt elég a legjobbak közé kerüléshez.

- Azért abban nagyon bízom, hogy legalább az év csapatába beválasztják őt és nem lopják el tőle ezt a teljesen megérdemelt elismerést, ahogy az velem sajnos már megtörtént egyszer.

- Tavaly ott lett volna a helyem az év csapatában, de engem nem raktak be. Azért itt a szerződésbe foglalt bónuszokon felül a személyes büszkeségünk is a tét. Az MLS-nek a statisztikák és a mutatott játék alapján kellene döntést hoznia, nem az alapján, hogy kiből tudnak majd nagy pénzt csinálni egy későbbi átigazolás során.

Olvastad már?
Rossi: “Meglepett, hogy Szalai Attila nem igazolt el” - az is kiderült, miért nem nézi a kapitány a meccseit
A magyar válogatott szövetségi kapitánya azt várja, hogy Szalai Attila fontos vezére lesz a csapatnak Szalai Ádám válogatottól való visszavonulása után.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz