Klubot vált a Salzburg magyar tehetsége - bármikor visszavásárolhatják 

A csakfoci.hu információi szerint Bukta Csabát sikeres tavaszi kölcsönjátékát követően végleg megszerezné Salzburgból az ugyancsak osztrák élvonalbeli Altach.
Dudás Gábor 2021. július 6., kedd 12:00
A csakfoci.hu információi szerint Bukta Csabát sikeres tavaszi kölcsönjátékát követően végleg megszerezné Salzburgból az ugyancsak osztrák élvonalbeli Altach.
Szerző: Dudás Gábor 2021. július 6., kedd 12:00

A Red Bull Salzburg tavaly decemberben hosszabbított Bukta Csabával, aki a több, ráadásul élvonalbeli játéklehetőség reményében a tavaszt az Altach csapatánál töltötte kölcsönben. A 17 találkozót magába foglaló kölcsönjátéka pedig igen jól sikerült, hiszen a csakfoci.hu információi szerint a helyi Bundesliga 10. helyén végzett klub a most kezdődő szezonban is megtartaná a játékojogát, ezen dolgoznak már hetek óta, a Salzburg pedig amiatt, hogy folyamatosan játékban legyen a fiatal támadó, átengedné a tehetségét ezen a nyáron is.

Úgy tudjuk, a megállapodás szerint Bukta szerződésében egy olyan kitétel is szerepel majd, amely szerint a címvédő bármikor visszavásárolhatja a játékost.

Az utánpótlás-válogatott labdarúgót képviselő CMG menedzserirodánál megerősítették, hogy Bukta ebben az idényben is az Altachnál futballozik majd, de részleteket nem árultak el a klubváltásáról.

- Mindegyik fél számára optimális megoldás született, mert Csaba így most, a számára rendkívül fontos időszakban folyamatos felnőtt első osztályú játéklehetőséghez jut. Ami az ő korában valóban a legfontosabb - mondta Pataky Tibor, a CMG társtulajdonosa honlapunknak.

FRISSÍTÉS: Az Altach időközben hivatalosan is bejelentette, hogy Bukta Csaba 2024-ig érvényes megállapodást írt alá a klubbal.

Egy idei interjúnk Bukta Csabával:

Olvastad már?
Interjú a Salzburg magyar tehetségével: "Nem zavar, hogy a nemzetközi szinten is az egyik legjobb játékoshoz hasonlítanak"
Januártól az osztrák első osztályú Altachnál szerepel kölcsönben az RB Salzburg magyar támadója, Bukta Csaba, akiben sokan az "új Szoboszlai Dominikot" látják. A 19 éves játékos a csakfoci.hu-nak elmondta, zavarja-e, hogy folyamatosan a már Lipcsében játszó honfitársához és barátjához hasonlítják, továbbá mesélt arról, hogy az "utolsó pillanatban" került a térdével az orvosok kezei közé. Gyerekkorában egy kézilabdacsapat is leigazolta volna, de Herczeg András is marasztalta évekkel ezelőtt Debrecenben. Interjú Bukta Csabával.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz