Kalmár: "Ha nem jön közbe a sérülés, nyáron akár topbajnokságba is igazolhattam volna"

A 26 éves válogatott játékos játékos beszélt szerződéshosszabbításáról, sérüléséről és azt is elmondta, honnan vonulna vissza.
Póczik Dávid 2022. február 17., csütörtök 13:30
A 26 éves válogatott játékos játékos beszélt szerződéshosszabbításáról, sérüléséről és azt is elmondta, honnan vonulna vissza.
Szerző: Póczik Dávid 2022. február 17., csütörtök 13:30

A 27-szeres magyar válogatott középpályás, Kalmár Zsolt 2025-ig hosszabbított szerződést a szlovák Fortuna Ligában szereplő Dunaszerdahely együttesénél.

- Viszonylag hosszan tárgyaltunk, de ez nem csoda, mivel komoly sérülés után vagyok, de nagyon örülök, hogy végül sikerült mindenben megegyeznünk, mert én maradni szerettem volna és a klub is azt akarta, hogy ne váltsak - árulta el Kalmár a Kisalföldnek. Tartoztam is ennyivel, hiszen sokat kaptam a DAC-tól az elmúlt öt évben. Nem lett volna fair tőlem, ha néhány hónap múlva ingyen megyek el. A szerződés pedig arról árulkodik, igenis bíznak bennem, a felépülésemben és hosszú távon számolnak velem Dunaszerdahelyen.

A 26 éves játékos tavaly márciusban az andorrai világbajnoki selejtezőn térdsérülést szenvedett és azóta nem tudott sem a válogatott, sem a DAC rendelkezésére állni.

- Biztos vagyok benne, hogy a lábam teljesen jó lesz. A kérdés csupán, hogy mikor térek vissza, amit bevallom, én nem szeretnék elkapkodni. Azt nem szabad elfelejteni, ez nem egy kis sérülés volt. Nemcsak a kereszt-, az oldalszalagom is el volt szakadva.

Kalmár 2017 nyara óta erősíti a csallóközi együttest, melynél tavaly őt választották a 2020/21-es idény legjobb játékosának. Éppen ezért a játékost számos más csapattal is szóba hozták, mielőtt meghosszabbította volna kontraktusát.

- Volt pár megkeresés, ami nagyon jólesett, örültem, hogy lennének más lehetőségeim, de nem volt opció, s csak akkor fordultam volna másik klub felé, ha nem sikerül a Dunaszerdahellyel megegyeznem. A keleti régióból érdeklődtek, volt köztük lengyel és magyar csapat is, de az elsődleges célom az volt, hogy a DAC-nál maradok.

A középpályás a sárga-kékek színeiben eddig 113 mérkőzésen lépett pályára és 39 gólt szerzett, azonban még nem mondott le arról, hogy szerződése lejártával új kihívás elé néz.

- Vannak még céljaim, ha nem jön közbe ez a sérülés, lehet, meg tudtam volna lépni ezt a lépcsőfokot, s talán nyártól ott lehettem volna egy topbajnokságban. Most az a legfontosabb, hogy felépüljek, s hogy visszanyerjem a régi formámat, s a DAC-cal csapatkapitányként komoly sikert érjek el.

Ahogy megírtuk, Kalmár nevelőegyesülete, a győri ETO FC nemrég Világi Oszkár tulajdonába került, a játékos pedig elárulta, mit gondol a DAC és az ETO tulajdonosáról.

- A legjobb választás volt az ő személye. A DAC-nál szinte a semmiből elismert európai klubot épített fel. Győrben adott az infrastruktúra, most már „csak” egy jó csapatot kell köré varázsolni. Jó kezekbe került az ETO, ahol tulajdonképpen felnőttem, így bármi megtörténhet. Egyébként én mindig is hangsúlyoztam, valamikor majd Győrben szeretném befejezni a pályafutásomat.

Az interjú végén a játékos elmondta, hogy szándékában áll még tavasszal pályára lépni, de visszatérése nagyban függ majd a rehabilitációtól.

Olvastad már?
Dietetikushoz jár, hogy a válogatottban is villoghasson - Bognár György már 5 éve tudja: Ádám Martin lehet az új Szalai Ádám
Ádám Martin 20 NB I-es bajnoki után 20 gólnál jár, így akár Nyilasi Tibor 30-as rekordja is veszélybe kerülhet. A Paksi FC csatára - amint azt a DIGI Sport híradójának elmondta - beszélt Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, aki örült annak, hogy Ádám megfogadta a tanácsát. A támadó január óta dietetikushoz jár és saját testsúlyos edzéseket is végez, így készen áll arra, hogy válogatott legyen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz