Gulácsit visszavinnék a Premier League-be - nem lesz könnyű dolga a sztárcsapatnak

Gulácsi Péter az egyik legfőbb kapusjelöltje a nem túl jó idényt futó és nemrég José Mourinhót menesztő Tottenham Hotspurnek.
Dudás Gábor 2021. május 7., péntek 8:49
Gulácsi Péter az egyik legfőbb kapusjelöltje a nem túl jó idényt futó és nemrég José Mourinhót menesztő Tottenham Hotspurnek.
Szerző: Dudás Gábor 2021. május 7., péntek 8:49

Miután a világbajnok Hugo Lloris komoly össztűz alá került az idényben nyújtott, meglehetősen rapszodikus teljesítménye miatt, és állítólag haza is térhet a Paris Saint-Germain együtteséhez a nyáron, az angol Tottenham Hotspur gőzerővel keresi a hírek szerint új kapusát.

Kérdés persze, hogy Daniel Levy klubelnök végül kit nevez ki José Mourinho utódjának (a legfrissebb sajtóinformációk szerint
az Interrel bajnoki címet nyert Antonio Contéval már tartanak az egyeztetések), de ettől függetlenül új hálóőrt is néznie kell mindenképpen a Spursnek.

Az utóbbi időben felmerült már jelöltként Mike Maignan (Lille), Koen Casteels (Wolfsburg) és Sam Johnstone (West Brom) neve is már jelöltként, de Németországban és Nagy Britanniában egyöntetűen arról számolnak most be a napok, hogy a Tottenham talán legkomolyabb kiszemeltje a magyar Gulácsi Péter.

A Bild is arról számol be többek között, hogy a Spurs élénjen érdeklődik az RB Leipzig 30 éves hálóőre iránt, akinek van már ráadásul angliai múltja is.

Leírják, hogy Gulácsi anno öt éven át tartozott a Liverpool kötelékébe, de soha nem védhetett a Premier League-ben, kölcsönben viszont három szigetországi együttes (Hereford United, Tranmere Rovers, Hull City) mezét is viselhette. Innen vezetett aztán az útja Salzburgba 2013-ban, majd két évvel később a lipcsei "testvércsapathoz".

Hozzáteszik, hogy Gulácsi jelenlegi kivásárlási 11,25 millió font lehet, ami nyilván nem egy megfizethetetlen összeg egy Tottenham számára, de kérdéses, hogy akar-e váltani a magyar kapus. Mint fogalmaznak, a családos emberként élő légiós minden bizonnyal jól meggondolja majd a következő lépését karrierjében.

Ugyancsak fontos megjegyezni, hogy Lipcsében közben Gulácsi megtartásán dolgoznak. A napokban megjelent hír szerint az RB Leipzig kezdeményezi a magyar válogatott hálóőr szerződésének meghosszabbítását. A 2015 nyarán igazolt kapus jelenlegi megállapodása 2023-ban jár le, de idén nyárra csupán 13 millió eurós kivásárlási ár szerepel benne, amit az európai élbajnokságok klubjainak többsége gond nélkül ki tudna fizetni.

Gulácsi meggyőző statisztikái az idényben:

Olvastad már?
Nincs több kérdés: Bejelentést tett a Leipzig Gulácsiról - hivatalos
A Borussia Dortmunddal és a Tottenhammel is szóba hozott magyar válogatott kapus szerződést hosszabbított a lipcsei klubnál.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz