Fotó: inquirer.com

Gazdag nem hitt a szemének, hogy nincs az MVP-jelöltek között: "Hihetetlenül csalódott voltam"

Még a fő esélyes, Hany Mukhtar is úgy nyilatkozott, hogy a magyar válogatott támadót tartja az egyik legnagyobb riválisának az MVP-címért járó versenyfutásban.
Nyikes Zoltán 2022. október 15., szombat 12:13
Fotó: inquirer.com
Még a fő esélyes, Hany Mukhtar is úgy nyilatkozott, hogy a magyar válogatott támadót tartja az egyik legnagyobb riválisának az MVP-címért járó versenyfutásban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 15., szombat 12:13

Korábban megírtuk, hogy óriási meglepetésre Gazdag Dániel nem fért fel az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legértékesebb játékosának járó különdíjra jelöltek szűkített listájára, annak ellenére, hogy a Philadelphia Union támadója 22 góllal és 10 gólpasszal zárta az alapszakaszt.

A 26 éves játékos a Jenkifoci Facebook-oldalán reagált a meglepő hírre.

– Nem hittem a szememnek, amikor megláttam, hogy nem vagyok benne az első ötben – mondta a Jenkifocinak adott nyilatkozatában Gazdag.

Hihetetlenül csalódott voltam. Nyilván nem az egyéni díjak a legfontosabbak a fociban, de motivációként folyamatosan ott lebegett a szemem előtt a szezon folyamán, hogy benne legyek majd a legjobb háromban. És a játékom valamint a statisztikám alapján benne is vagyok, de számomra érthetetlen okból elvették tőlem ezt az elismerést.

Pedig nagy dolog lett volna, ha elmondhatom magamról, hogy a döntősök közé kerültem az MVP-szavazáson. Az nagyon jól esett, hogy a csapattársam és a szakmai stáb tagjai is támogattak utána és mindannyian elmondták, hogy számukra is teljesen érthetetlen és elfogadhatatlan, ami történt. Sokat jelentett az is, hogy Sallói Dani is rögtön megkeresett azután, hogy kirakták a neveket.

A 17-szeres magyar válogatott játékos hozzátette, biztos benne, hogy mások is meglepődtek ezen a döntésen.

– A héten Jillian Sakovitsék podcastjében, a Call Upban a fő esélyes, Hany Mukhtar is úgy nyilatkozott, hogy engem és Sebastian Driussit tart a legnagyobb riválisának az MVP-címért járó versenyfutásban. De hát, történt ami történt... Nem lehet más célom a rájátszásban, minthogy bebizonyítsam a voksolóknak, mekkorát tévedtek – zárta Gazdag.

Olvastad már?
Gazdag: "Cél, hogy a Philadelphiában a kiemelt bérezésű játékosok közé kerüljek" - interjú Rossiról, a válogatottról és az európai ajánlatokról
Gazdag Dániel fantasztikus szezont produkál a Philadelphiában. A magyar válogatott támadó elmondta, hogy Serie A-s klub is érdeklődött iránta, de nem akar mindenáron váltani. Úgy érzi, az MLS-ben könnyebb dolga van, mint az NB I-ben volt, mert ott mindenki a támadófocira törekszik. Szerinte Marco Rossi csapatáról most már elvárás lehet az Eb-re való kijutás, mivel saját magunknak tették magasra a lécet. Meglátása szerint az olasz szakember még jobb edző lett az évek során. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz