Fotó: www.iz.ru

Dzsudzsák bekerült az oroszországi légiósok álomcsapatába - egy másik magyar is jelölt volt

A Dinamo Moszkvában eltöltött évei miatt posztján a legjobb közép-európai játékos Dzsudzsák Balázs a Premjer Liga történelmében az egyik orosz portál szerint.
Nyikes Zoltán 2020. április 18., szombat 18:33
Fotó: www.iz.ru
A Dinamo Moszkvában eltöltött évei miatt posztján a legjobb közép-európai játékos Dzsudzsák Balázs a Premjer Liga történelmében az egyik orosz portál szerint.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. április 18., szombat 18:33

A sportbox.ru összeállította az  orosz első osztályú bajnokság történelmének álomcsapatát, amibe ezúttal csak közép-európai játékosok kerülhettek be.

A legjobb tizenegyben helyet kapott Dzsudzsák Balázs is, aki 2011-től 2015 nyaráig az Anzsi Mahacskalában és a Dinamo Moszkvában is játszott. A játékosok neve után azt az orosz csapatot tüntették fel, amiben a legjobb teljesítményt nyújtották a Premjer Ligában töltött évek alatt, így Dzsudzsák a Dinamo Moszkva labdarúgójaként került be az álomcsapatba.

A 108-szoros magyar válogatott szélső a Transfermarkt statisztikája szerint 112 tétmeccsen öltötte magára a moszkvaiak mezét, ezeken 13 gólt és 30 gólpasszt jegyzett, míg az Anzsiban csupán nyolc találkozón lépett pályára. A cikk érdekességként megjegyzi, hogy Dzsudzsák posztjára jelölt volt egy másik magyar játékos, Huszti Szabolcs is, aki három és fél évet húzott le a Zenitnél, de a rosszabb mutatók miatt végül nem rá, és nem is a szintén esélyes szlovák Robert Makra esett a választás.

A közép-európai játékosokból álló álomcsapat

Wojciech Kowalewski (Szpartak Moszkva) – Tomás Hubocan (Zenit), Martin Jiránek (Szpartak Moszkva), Martin Skrtel (Zenit), Maciej Rybus (FK Lokomotív Moszkva) – Jirí Jarosík (CSZKA Moszkva) – Georgi Pejev (FK Amkar Perm), Grzegorz Krychowiak (FK Lokomotív Moszkva), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva) – Jan Koller (PFK Krilja Szovetov Szamara), Tomás Necid (CSZKA Moszkva)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz