Fotó: whufc.com

A PL-csapat edzője a magyar kapusról: "Megvan benne a potenciál, hogy a jövőben az első csapatban is helyet kapjon"

Az óriási szaktekintélynek számító Xavi Valero kapusedző elmondta, Európa egyik legjobb fiatal kapusaként tekintenek Hegyire.
Nyikes Zoltán 2022. január 24., hétfő 19:33
Fotó: whufc.com
Az óriási szaktekintélynek számító Xavi Valero kapusedző elmondta, Európa egyik legjobb fiatal kapusaként tekintenek Hegyire.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. január 24., hétfő 19:33

Ahogyan azt korábban megírtuk, a West Ham United 2025 nyaráig meghosszabbította a 19 éves magyar kapus, Hegyi Krisztián szerződését. Az U21-es magyar válogatott játékos kapusedzője az a Xavi Valero, aki az egyik legnagyobb szaktekintélynek számít, korábban a Real Madridnál, a Napolinál, az Internél, a Chelsea-nél és a Liverpoolnál is dolgozott, utóbbi együttesnél Gulácsi Péter edzője is volt éveken keresztül.

A West Ham United spanyol kapusedzője szorosan együtt dolgozik Hegyivel és úgy véli, hogy a 19 éves játékos jó úton halad afelé, hogy kiteljesítse a benne rejlő lehetőségeket.

– Amikor néhány évvel ezelőtt szerződtettük Krisztiánt, azt gondoltuk, hogy ő az egyik legjobb fiatal kapus Európában, és úgy vélem, hogy azóta meg is felelt ezeknek az elvárásoknak

– kezdte Valero. – Különböző típusú kapusok léteznek, vannak, akik nagyon reaktívak, nagyon fizikálisak. Krisztián nagyon kiegyensúlyozott és úgy gondolom, hogy a játék minden aspektusát következetesen tudja kezelni. Még mindig fiatal kapus, mindössze 19 éves, de ebben a szezonban a magyar U21-es válogatott első számú kapusa lett, megelőzve hazája más, idősebb kapusait. Ő egy fiatal tehetség, aki azt az érzést kelti, hogy nagyon kiegyensúlyozottan és következetesen tudja kontrollálni a játékot.

Valero kiemelte, Hegyi lépésről lépésre fejlődik, korábban az U18-asoknál, majd ebben a szezonban az U23-asoknál is ő az első számú kapus.

– Csapatként remekül játszanak, Krisztián pedig egyénileg is nagyszerűen teljesít. Szerintem jó hír, hogy a klubunk képes megtartani a fiatal tehetségeket. Úgy gondolom, Krisztián egyike azon fiatal kapusainknak, akikben megvan a potenciál, hogy a jövőben az első csapatban is helyet kapjanak – zárta a spanyol szakember.

Hegyi Krisztián a szerződéshosszabbítást követően elmondta, nagyon boldog, hogy új szerződést írhat alá a West Hamnél és alig várja, hogy folytassa az útját.

– Élvezem ezt a szezont, vezetjük a bajnokságot és nagyon jól megy nekünk. Mi kaptuk a legkevesebb gólt a bajnokságban, szóval védekezésben és csapatként is jól állunk. Remélhetőleg így folytatjuk a szezont, és még egy kicsit többet tudunk kihozni belőle. Az az álmom, hogy a West Ham színeiben játszhassak a London Stadionban, és remélhetőleg ezt meg is tudom valósítani. Ehhez sok kemény munkára lesz szükség, de alig várom már ezt a lehetőséget. Nagyon hálás vagyok a családomnak, mindig mögöttem álltak. Szintén nagyon hálás vagyok az edzőimnek is, mert mindig támogatnak és örülök, hogy folytathatom velük a munkát – mondta Hegyi a West Ham hivatalos oldalán.

Olvastad már?
Bundesliga: Minden eddiginél jobb hírek érkeztek Szalairól - ekkor térhet vissza
A Kicker szerint a magyar válogatott támadó akár már a bajnoki szünetet követő fordulóban újra pályára léphet.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Távozik az edző
A ciprusi élvonalbeli Anortoszisz a hivatalos oldalán jelentette be, hogy négy év után távozik Nagy Zoltán kapusedző, aki még játékosként is lehúzott négy szezont a klubnál.
Ferencváros
Két támadóról is írnak
Továbbra is tart az alkufolyamat a Crvena Zvezdával Pesic ügyében, míg Koszovóban arról írnak, hogy a bajnokság gólkirályát szemelte ki a Fradi.
DVSC
Marko Milosevic
Egy évvel meghosszabbította Marko Milosevic szerződését a DVSC - írja a Loki hivatalos oldala. A kapus tavasszal érkezett a Lokihoz, 5 bajnoki találkozón védett.
Tovább az összes átigazoláshoz