Fotó: dac1904.sk/hu

A DAC-tól távozó magyar válogatott játékos: "Talán a Fradin kívül máshol nem élheti át ezt az ember"

Vida Máté ha néhány év múlva visszatekint a Dunaszerdahelyen töltött időszakára, akkor az mindenképpen egy kellemes emlék lesz számára.
Nyikes Zoltán 2021. május 22., szombat 14:10
Fotó: dac1904.sk/hu
Vida Máté ha néhány év múlva visszatekint a Dunaszerdahelyen töltött időszakára, akkor az mindenképpen egy kellemes emlék lesz számára.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. május 22., szombat 14:10

A DAC is bejelentette a hivatalos oldalán, amit korábban már maga a játékos is elárult az egyik interjújában: Vida Máté három évet követően távozik a dunaszerdahelyi klubtól. A 6-szoros magyar válogatott középpályás szerződése 2021. június 30-án jár le, ezt pedig nem hosszabbítják meg a felek.

– Összességében három szép évet töltöttem itt, köszönhetően főleg a szurkolóknak, akik nemcsak odahaza, de idegenben is sok csodálatos élménnyel ajándékoztak meg minket – kezdte a DAC klubhonlapján a súlyos sérüléséből nemrégiben felépült labdarúgó. – Volt két nagyon sikeres évem, sikerült bekerülnöm a válogatottba, de sajnos jött egy nagyon rossz és nehéz esztendő, amely során egy sérülés miatt hosszabb időre kidőltem, és emiatt kicsit keserű érzés van bennem. Ha azonban néhány év múlva visszatekintek a Dunaszerdahelyen töltött időszakomra, akkor az mindenképpen egy kellemes emlék lesz – állapította meg Vida Máté.

A középpályás azt is elárulta, hogy számára a legszebb pillanat a DAC színeiben 2019 nyarán történt, amikor is az EL-selejtezőben kiütötték a Cracoviát.

– Idegenben, 15 ezer ember előtt sikerült továbbjutnunk és extra erős ellenféllel szemben. Ugyancsak kiemelném a Slovan elleni két hazai győzelmet. A DAC-ban pályafutásom legjobb idényét éltem át. A legsikeresebb a második szezon őszi fele volt, amikor is gólokat szereztem és a magyar válogatott kezdőtizenegyének is a tagja voltam. És mit adott az itteni szerepvállalásom? Nagyon sokat, de főleg az marad meg az emlékezetemben, hogy hétről hétre tízezer magyar szurkoló előtt léphettem pályára. Ez egy különleges dolog, amelyet talán a Ferencvároson kívül máshol nem élhet át az ember… – zárta Vida.

A dunaszerdahelyiek sportigazgatója, Jan Van Daele így búcsúzott Vida Mátétól:

– A klub nevében szeretném megköszönni Máténak, hogy az elmúlt három szezonban a DAC tagja volt. Teljesítményével nagyban hozzájárult az ez idő alatt megszerzett érmekhez. Annak ellenére, hogy a legutóbbi idény nem volt könnyű számára, azt gondolom, jó érzéssel és kölcsönös tisztelettel mondhatunk egymásnak búcsút, ami a legfontosabb. Minden jót kívánunk neki a pályafutása következő lépéséhez – olvasható a klubhonlapon.

Olvastad már?
Megerősítve: A keret és a vezetőedző is magyar lesz az NB II-es Diósgyőrnél - a Loki korábbi sikeredzője is jelölt
Eldőlt, hogy az NB II-ben kizárólag magyar játékosokból fog állni a Diósgyőr kerete, továbbá a távozó Zekic helyett is magyar szakember ül le a kispadra.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz