Fotó: HSV

Légiósok: Kirúgták a magyar származású edzőt, ez Rossi egyik játékosának is megváltás lehet

A Németh Andrásnak a szezon során jobbára csak néhány perceket adó Tim Walter távozik a Hamburg éléről.
Budai László 2024. február 12., hétfő 11:32
Fotó: HSV
A Németh Andrásnak a szezon során jobbára csak néhány perceket adó Tim Walter távozik a Hamburg éléről.
Szerző: Budai László 2024. február 12., hétfő 11:32

Menesztette vezetőedzőjét, a magyar származású Tim Waltert a német másodosztályban harmadik helyen álló és a magyar válogatott Németh Andrást is foglalkoztató Hamburg - jelentette be hivatalosan a klub.

Az edzőnek és stábjának azután kellett mennie, hogy legutóbbi két hazai bajnokiján egyaránt négy gólt kapott - és mindkétszer 4-3-as vereséget szenvedett - az együttes, igaz, a kettő között 2-1-re verte idegenben a Herthát. A kirúgás fő okának a csapat teljesítményének ingadozását jelölték meg.

A váltásból Németh is profitálhat, aki alig-alig játszott Walternál: ebben a szezonban 18 bajnokin mindössze 252 perc (azaz meccsenként átlagosan csak 14 perc) jutott neki. Egyszer kezdett eddig az idényben, egy héttel ezelőtt, amikor ráadásul meg is verték a Herhát, de a következő találkozón ismét csak a 94. percben cserélték be. Márpedig Némethnek mindenképpen kell a játékidő, ha ott akar lenni a nyári Európa-bajnokságon, erre november végén Marco Rossi is figyelmeztette.

- Őszintén megmondtam neki: mennie kell a Hamburgból. Ha kijutunk az Európa-bajnokságra és meghívót szeretne, folyamatosan játszania kell a klubcsapatában. Mindegy, hogy Németországban vagy máshol, de játszania kell - nyilatkozta akkor az M4 Sportnak Rossi. Németh ennek ellenére télen nem igazolt máshová, de az edzőváltással ő is új esélyt kaphat klubcsapatában, ennek köszönhetően pedig akár a válogatottban is.

A Hamburgot egyelőre Merlin Polzin készíti fel a következő mérkőzésre, azt még nem tudni, hogy hosszú távon ki lesz Walter utódja.

Olvastad már?
Újpest: Duchatelet elárulta, angol és olasz vevők helyett futott be a MOL - "Nincsenek további ambícióim a labdarúgásban"
A Duchâtelet-család szerepvállalása a labdarúgás világában minimálisra csökkent, miután eldőlt, hogy az Újpestet a MOL veszi meg. Belgiumi lapinformációk szerint nem kizárt, hogy a dinasztia utolsó klubja is más kézbe kerül majd. Roderick Duchatelet elmondása szerint angol és olasz érdeklődők is bejelentkeztek az Újpestért, de végül a magyar óriáscég lett a befutó.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz