Fotó: Ruch Chorzów

Légiósok: Kieső csapatnál írt alá három évre Novothny Soma - hivatalos

Marad a Ruch Chorzów játékosa Novothy Soma, akit mindenképp meg akartak tartani a klubnál.
Budai László 2024. június 24., hétfő 13:02
Fotó: Ruch Chorzów
Marad a Ruch Chorzów játékosa Novothy Soma, akit mindenképp meg akartak tartani a klubnál.
Szerző: Budai László 2024. június 24., hétfő 13:02

A Novothny Somát tavasszal már foglalkoztató, a szezon végén a lengyel élvonaltól búcsúzó Ruch Chorzów három évvel meghosszabbította a magyar támadó eredetileg most június 30-án lejáró szerződését - jelentette be a klub.

- Sok ajánlatom volt, főleg Magyarországról és Lengyelországból. De ahogyan az utolsó interjúmban is mondtam, itt - ezek között a szurkolók, a klub és a stáb között - otthon érzem magam. Egész nyáron kapcsolatban voltam a polgármesterrel, Siemianowski elnökkel, és az edzőkkel, mind tudatták velem, hogy mennyire számítanak rám. Itt akartam folytatni a játékot, úgy érzem, itt szükség van rám. Hiszem, hogy már csak egy év, és visszatérünk az élvonalba - mondta Novothny Soma a klub honlapjának.

Novothny megtartásának nagyon örülnek a Ruchnál.

- Soma megtartása volt az egyik prioritásunk ebben az átigazolási időszakban, ezért örülünk, hogy sikerült megállapodnunk az új szerződésről. Ő az a fajta csatár, akit a legtöbb csapat az Ekstraklasában is szívesen látna. A tavaszi fordulóban megmutatta a minőséget, az elszántságot. Számítunk rá, hogy az új szezonban nagyon fontos láncszeme lesz a csapatnak - mondta Tomasz Foszmańczyk, a Ruch sportigazgatója.

Novothny a negyedik labdarúgó a nyáron - Maciej Sadlok, Łukasz Moneta és Daniel Szczepan után -, akinek a szerződését meghosszabbították. Novothny az előző szezon felénél, az NB II-es Vasasból szerződött ki a lengyel első osztályba, csapatával azonban nem sikerült kiharcolnia a bennmaradást. Korábban hazánkban játszott az Újpestben és a Diósgyőrben is, de megjárta már Ciprust, Dél-Koreát és Németországot is.

Olvastad már?
Eb 2024: "Magyarország soha nem hal meg, a hihetetlenül gyenge magyarok sem érdemelnek továbbjutást" - skót és nemzetközi lapszemle
Így látták a skót és a nemzetközi portálok a vasárnapi Skócia-Magyarország (0-1) Eb-csoportmeccsen történteket. Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz