Fotó: bolt.fo

Légiósok: A magyar játékos a bajnokság legjobbja, angol és dán klub is megleste - sajtóhír

Két klub is megfigyelőket küldött a feröeri Víkingur meccsére a magyar középpályás miatt.
Budai László 2024. május 13., hétfő 14:45
Fotó: bolt.fo
Két klub is megfigyelőket küldött a feröeri Víkingur meccsére a magyar középpályás miatt.
Szerző: Budai László 2024. május 13., hétfő 14:45

A feröeri bolt.fo híre szerint egy angol és egy dán klub is kinézte magának a helyi élvonalban szereplő Víkingur magyar játékosát, Turi Géza Dávidot. Arról számolnak be, hogy az angol negyedosztályban 21. helyen végzett, ezzel bennmaradó Grimsby Town, valamint a dán első osztályban három fordulóval a vége előtt hetedik Viborg megfigyelői is ott voltak a Víkingur KÍ elleni bajnokiján. Turi meg is erősítette mindezt a honlapnak, hozzátéve, hogy elképzelhető a klubváltása, de ehhez az is kell, hogy megkapja a feröeri útlevelét.

A hírt átvevő Færøsk fodbold Twitter-oldal szerint vitathatatlan, hogy Turi eddig a bajnokság legjobb játékosa. A 22 éves középpályás nyolc bajnokin három gólnál jár.

Turi Géza Dávid annak a Turi Gézának a fia, aki 2006-ban költözött ki családjával a Feröer-szigetekre, és többször is bajnoki címet szerzett az élvonalban, de még az NB I-ben, a ZTE-val is ünnepelhetett aranyat. Jelenleg annak a KÍ Klaksvíknak a kapusedzője, amely tavaly nyáron nagy meglepetésre búcsúztatta az FTC-t a BL-selejtezőből, majd egészen az EKL-csoportkörig jutott.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz