Fotó: ztefc.hu

Légiósnak állhat a magyar válogatottba is meghívott NB I-es védő - sajtóhír

Horvát sajtóhírek szerint az NK Osijek kiszemelte a ZTE védőjét, Mocsi Attilát.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 14., hétfő 22:00
Fotó: ztefc.hu
Horvát sajtóhírek szerint az NK Osijek kiszemelte a ZTE védőjét, Mocsi Attilát.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 14., hétfő 22:00

A horvát germanijak.hr információja szerint távozik az NK Osijek legjobb védője, Adrian Leon Barisic, miután a klub szinte már mindenben megegyezett a svájci Basellel az átigazolásról. A kétszeres bosnyák válogatott játékos állítólag a napokban átesik az orvosi vizsgálatokon leendő csapatánál és létrejöhet a hárommillió eurós üzlet.

A portál úgy tudja, az eszékieknek két potenciális jelöltjük is van Barisic pótlására: az egyik a Varazdinban játszó Luka Jelenic, a másik pedig a Zalaegerszeg 23 éves védője, Mocsi Attila, aki korábban már a magyar válogatott bő keretébe is kapott meghívót.

Mocsi 2022 januárjában érkezett a Haladástól a zalaiakhoz, akiknél gyorsan alapemberré vált, az elmúlt idényben is kirobbanthatatlan volt a kezdőcsapatból, teljesítményével pedig Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette, de úgy tűnik, hogy az eszéki tréner, Stjepan Tomas is felfigyelt a hátvédre a két csapat egymás elleni EKL-selejtezőin.

A ZTE sportigazgatója, Sallói István a csakfoci.hu-nak nemrégiben adott interjújában így fogalmazott a keret legpiacképesebb játékosairól, köztük Mocsiról is:

- A szakmai célokon túl, Végh Gábor tulajdonosunk olyan klubmodellt szeretne felépíteni, amely alapján a klub képes megtermelni a kiadásait és önfenntartóvá válni. Ezt a célt szolgálják az olyan kezdeményezések is, mint a Zete fieszta, ahová tavaly a Milan, idén az Union Berlin érkezik. Ezáltal is szeretnénk élményt nyújtani a szurkolóknak és kedvet teremteni a bajnoki mérkőzésekhez is, mert a közönségépítés fontos feladat. A klubmodell másik fontos eleme, hogy játékjog értékesítésből is tudjunk kalkulálható bevételre szert tenni. Távlati cél, hogy éves szinten nettó 1 millió eurót meghaladó bevételünk legyen játékosok értékesítéséből, és lehetőleg egy, maximum két játékosból jöjjön be ez az összeg. 

Olvastad már?
Fradi: Külföldön azt írják, napokon belül kinevezhetik a korábbi Serie A-edzőt - sajtóhír
Szerbiában azt írják, napokon belül kinevezhetik Dejan Stankovic vezetőedzőt a Fradinál.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
MTK/Fehérvár
Kovács Mátyás
A kék-fehérek 20 éves támadója szerződést hosszabbított klubjával, de egy évre a Vidihez került kölcsönben. A fehérváriaknak nem lesz opciójuk a végleges megvételére.
Tovább az összes átigazoláshoz