Külföldi rekordbajnoknál kapott állást a magyar edző: "Az a tervem, hogy fokozatosan feljebb lépkedek a ranglétrán"

Gyarmaty Attila útja a Vasas Kubala Akadémiájáról indulva Hollandián és Ausztrián át vezetett, 2023 januárjától pedig az osztrák rekordbajnok Rapid Wien csapatánál dolgozik. A magyar szakember elkötelezett a bécsi klub utánpótlásának erősítése mellett, melyről a csakfoci.hu-nak nyilatkozott.
Csakfoci.hu 2023. november 17., péntek 21:40
Gyarmaty Attila útja a Vasas Kubala Akadémiájáról indulva Hollandián és Ausztrián át vezetett, 2023 januárjától pedig az osztrák rekordbajnok Rapid Wien csapatánál dolgozik. A magyar szakember elkötelezett a bécsi klub utánpótlásának erősítése mellett, melyről a csakfoci.hu-nak nyilatkozott.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 17., péntek 21:40

Gyarmaty Attila 2023 januárjától dolgozik az osztrák rekordbajnok Rapid Wien utánpótlásában, korábban a Vasas Kubala Akadémiáján tevékenykedett, utána pedig Hollandiában és Ausztriában is megfordult. 2017-ben kezdett edzősködni Diósgyőrben, ahol korábban a klub utánpótlásában nevelkedett, majd később szakmai vezetőként dolgozott Debrecenben, Tiszaújvárosban és Egerben is.

A szakember az Ír Labdarúgó-szövetség (FAI) által szervezett UEFA Elite Youth A tanfolyamán szerezte meg a diplomáját, 2020 óta pedig PMG (Player Manager Group) Hungary Kft. játékos-, és menedzseriroda képviseli az érdekeit, melynek ügyvezetője és tulajdonosa Szabó László.

- Télen adódott a lehetőség, amit úgy éreztem, hogy meg kell ragadni. Nem egyedül dolgozok a Rapid Wiennél magyarként, például Szántó Tamás is a klub kötelékében tevékenykedik, ugye ő a Rapid utánpótlásában nevelkedett és a felnőtt csapatban is játszott. Én pedig bekerültem januárban a rendszerbe, és az a tervem, hogy fokozatosan feljebb lépkedek a ranglétrán. Most ugye kisebb korosztályoknál kaptam lehetőséget, de bízom benne, hogy idővel az idősebbekkel is lesz alkalmam dolgozni – kezdte Gyarmaty a csakfoci.hu-nak, majd kitért a bécsi csapatnál zajló munkára.

- Mára már több futballkultúrát is megtapasztaltam, számos helyen megfordultam, és azt látom, mindegyiknek megvan az erőssége, és mindben lehet előre lépni valamilyen szinten. Ausztriában az különleges, hogy ott van a Red Bull, ami kinőtte magát egész Európában. Emellett ők nagyon jók a fiatal játékosok kiválasztásában, integrálásában és tovább értékesítésében.

A Sturm Graz, a Rapid Wien, az Austria Wien és a Linz jön a Red Bull után, mi a Rapidnál megpróbáljuk kihasználni azt, hogy Bécs egy világváros, egy magas életszínvonalú város, így sokan szeretnének hozzánk kerülni, és a klubhoz tartozni. Az utánpótlásnak van koncepciója, amin ha végigmennek a játékosok, akkor utána megkapják a lehetőséget.

- Nyáron a klub játszott a Debrecen ellen az Európa Konferencia Ligában, ott is láthattunk saját nevelésű játékosokat, de még többet szeretnénk képezni - folytatta Gyarmaty, aki nemrég Magyarországon a Kelen SC-nél egy szakmai napon is részt vett.

- A Kelen SC-től még tavasszal jöttek ki hozzánk a Rapid Wienhez klublátogatásra, és akkor meghívtak egy szakmai napra, amit októberben meg is ejtettünk. Délelőtt volt egy elméleti beszélgetés, délután pedig tartottunk a kelenes edzőkkel egy edzést, jó focinapot töltöttünk el a tanulni, fejlődni vágyó kollégákkal - zárta a beszélgetést Gyarmaty Attila.

Olvastad már?
Magyar-montenegrói: Az első helyre és az első győzelemre várva a mumus ellen - sokat érhet a csoportelsőség
Utolsó csoportmérkőzését játssza vasárnap délután az Eb-re már kijutott magyar válogatott, amely számára még így is maradt tét, hiszen a csoportelsőség még nincs zsebben, míg Montenegró továbbra is versenyben a második helyért. Az összecsapást te is élőben követheted majd az M4 Sporton, a találkozót pedig még izgalmasabbá teheted egy kis sportfogadással, amihez lejjebb tippeket is adunk.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz