Fotó: fradi.hu

Kubatov árulta el: "Megegyezés született Laidouni ügyében" - a Bundesligába adta el légiósát a Fradi

A Ferencváros elnöke és a klub is bejelentette: Aïssa Laïdouni az Union Berlinhez igazol.
Csakfoci.hu 2023. január 27., péntek 16:09
Fotó: fradi.hu
A Ferencváros elnöke és a klub is bejelentette: Aïssa Laïdouni az Union Berlinhez igazol.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. január 27., péntek 16:09

Lezárult a Ferencváros középpályásának, Aïssa Laïdouninak az átigazolási ügye. A  csakfoci.még szerdán számolt be arról, hogy a 26 éves tunéziai középpályás az Union Berlinhez igazolhat, csütörtökön pedig a Kicker új fejleményeket közölt az ügyben, mondván a vb-t is megjárt légiós a német fővárosba utazik, ahol orvosin esik át, majd aláír a Bundesliga jelenlegi 2. helyezettjéhez.

Az FTC klubelnöke, Kubatov Gábor pénteken délután, a közösségi oldalán számolt be arról, hogy megegyezés született Laidouni ügyében.

Nem sokkal később az FTC bejelentette, hogy az Union Berlinnek adta el a játékost,  így a Ferencváros már elmondhatja magáról, hogy 2014 óta mind az öt európai élbajnokságba értékesített játékost. 

A zöld-fehérek színeiben Laidouni 113 mérkőzésen lépett pályára, 11 gólt szerzett, két bajnoki címet és egy MMK-t nyert, emellett háromszor szerepelt európai kupasorozat főtábláján.  Laidouni piaci értéke az átigazolási ügyekben mértékadó forrásként hivatkozott Transfermarkt szerint 500 ezer euró volt akkor, amikor szerződtették. Remeklésének és világbajnoki szereplésének köszönhetően ez az összeg folyamatosan nőtt, most 4 millió euróra taksálja a középpályás értékét a portál. Az nem derült ki egyelőre, mennyiért adta el az NB I címvédője és listavezetője a légióst Berlinbe.

Ahol szintén bejelentették aztán Laidouni érkezését:

Olvastad már?
Hajnal: "Óriási siker, hogy Laidounit a Bundesliga egyik élcsapatához sikerült értékesítenünk" - így köszönt el a Fradi a játékostól
Az FTC sportigazgatója szerint az ő eligazolása is jó példa arra, hogy a Ferencvárosból igenis lehetséges az európai elitligákba kerülni.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz