Fotó: M4 Sport

Kubatov a Fradi 35. bajnoki aranyáról: "Ez volt a legnehezebb szezonunk" - az FTC-elnök Stankovicról és a következő szezonról is beszélt

Kbatov Gábor értékelte a Ferencváros 35. - zsinórban hatodik - bajnoki címét.
Póczik Dávid 2024. április 20., szombat 19:34
Fotó: M4 Sport
Kbatov Gábor értékelte a Ferencváros 35. - zsinórban hatodik - bajnoki címét.
Szerző: Póczik Dávid 2024. április 20., szombat 19:34

Amint beszámoltunk róla, a Ferencváros a Kisvárda elleni, hazai döntetlennel bebiztosította a klub fennállásának 35. bajnoki címét. Az ünneplés a lefújást követően meg is kezdődött a Groupama Aréna gyepszőnyegén, ezalatt a Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor az M4 Sportnak értékelte az idei elsőséget, amely zsinórban a hatodik volt a Fradi számára.

- Mindig azon jár az eszem, hogy valakinek több van zsinórban, hiszen az Újpestnek és az MTK-nak is több van. Bármilyen furcsa, ilyenkor mindig az új célokat nézem, most is ez a helyzet. A legnehezebb szezonunk volt a mostani, nemzetközi szinten is komoly ellenfelek ellen játszottunk, elfáradtunk benne, nyilván van egy kiégettség, ez meg kell tanulni kezelni. Tavasszal is játszottunk kupameccset, csalódás volt, hogy akkor kiestünk, magasabb célokat tűztünk ki magunk elé. Az ellenfelek felkészülnek ellenünk, egyre jobb a bajnokság, egyre jobb csapatok állnak velünk szemben. Ne tévesszen meg senkit, hogy 15 ponttal vezetjük a bajnokságot, jövőre komoly csapatok jönnek. Újpesten tulajdonosváltás történt, úgyhogy lesz izgalom a következő bajnokságban is - fogalmazott Kubatov, aki valamelyest a nyári játékosmozgásra is kitért.

- Jó lenne végre megtartani egy csapatot, de nem lehet. Jönnek játékosok, akiknek ha jól megy a játék, tovább tudnak igazolni. A Ferencvárosnak ez a célja - tette hozzá, kiemelve Dejan Stankovic a titka, hogy ilyen fölényesen nyerte meg az NB I-et az FTC.

- Ő egy tipikus szerb, nem hagyja, hogy csak félgázon menjünk. Ő maga is ezer fokon ég és a csapatot is kezdi magával húzni. Szeret itt lenni, ez is jó érzés, sok támogatás nyújtunk ki, például legutóbb is mondtam neki, hogy legyen a fia és a családja mellett.

Olvastad már?
Az NB II-ben remekül rajtoló Gera: "Komoly kötődésem van a Fradihoz, de nekem most a Vasas a legfontosabb" - interjú
Öt győzelemmel és egy döntetlennel kezdett a bajnokságban a Vasas vezetőedzőjeként Gera Zoltán, de az is kevesen múlt, hogy meglepetést okozzanak a Magyar Kupában a Paks ellen. A korábbi klasszis támadó a Csakfocinak adott interjújában azt mondja, örül, hogy feljutó helyen vannak, hiszen lélektanilag jobb üldözöttnek lenni, mint üldözőnek, de azt nem gondolja, hogy a Vasas az esélyesebb a Győr előtt. Úgy érzi, ma már rutinosabb, mint az U21-es válogatottnál és tudja, hogy milyen és mennyi információt érdemes átadni a játékosoknak. Gera elárulta, vannak fradista barátai, akik teljesen megértették, hogy a Vasashoz ment edzőnek, de akadnak olyanok is, akik nem. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Légiósok
Szalai Attila
A török sajtó szerint a Galatasaray szívesen látná soraiban Szalai Attilát.
Tovább az összes átigazoláshoz