Fotó: Toto Marti/Blick/freshfocus

Kínos svájci kalamajka a magyarok elleni Eb-meccs előtt: Borzalmas pályát kaptak, lehet, hogy költözniük kell

Az UEFA elnézést kért a svájciaktól és keresik a megoldást, de ez nem változtat azon a tényen, hogy Svájc felkészülése közel sem úgy alakul, ahogy tervezték.
Budai László 2024. június 11., kedd 10:45
Fotó: Toto Marti/Blick/freshfocus
Az UEFA elnézést kért a svájciaktól és keresik a megoldást, de ez nem változtat azon a tényen, hogy Svájc felkészülése közel sem úgy alakul, ahogy tervezték.
Szerző: Budai László 2024. június 11., kedd 10:45

Problémák vannak a svájci válogatott stuttgarti edzőpályájával, ami alaposan megnehezíti a csapat felkészülését a szombati, mieink elleni Eb-mérkőzésre. A gyep egyenetlensége miatt a labda nem tud rendesen gurulni rajta, ami igencsak meglepte a svájciakat, főleg, hogy Svájc legjobb minőségű pályájáról érkeztek. 

Voltak megbeszélések az UEFA képviselőivel. Teljes erőbedobással dolgoznak a gyepen, mindent megtesznek azért, hogy jobbá tegyék

- nyilatkozott Adrian Arnold szóvivő, aki azt is elmondta, hogy a Stuttgarter Kickers edzőpályája nem jöhet szóba alternatívaként, a VfB Stuttgarté igen, de azzal sem járnának feltétlenül jól, mert az pedig túlságosan kemény és homokos.

- Ráadásul keresztül kellene menni a városon, az oda-vissza út pedig több mint egy órát venne igénybe. Ezzel együtt az UEFA azon a gyepen is dolgozik - folytatta Arnold, aki azt is elárulta, hogy a csapattanáccsal és az UEFÁ-val is egyeztettek, és jelen állás szerint maradnak a jelenlegi helyükön, de a költözés is szóba került.

- Napról napra vizsgáljuk a helyzetet, és majd a pálya állapotától függően döntünk. Ha el tudjuk kerülni a költözést, akkor itt maradunk, persze ha csak nem találunk egy jobb megoldást. Előre akarunk tekinteni, és nem akarunk további energiákat elveszíteni - nyilatkozta a szóvivő, akit a 20min.ch idézett, a lap pedig arról is írt, hogy több másik Eb-edzőpálya gyepével gondok adódtak.

A csapat játékosa, Remo Freuler is kritizálta az UEFÁ-t.

- Kár, hogy egy ilyen tornára nem sikerült jobb pályát találniuk. De nem fogunk elkeseredni - jelentette ki Freuler. A 20min tíz nappal ezelőtt is járt a helyszínen, akkor videóban is megmutatták, hogy még közel sem jártak az edzőpálya elkészítéséhez, amit a rossz időjárás is nehezített - a videót ezen a linken láthatod.

Olvastad már?
Magyar-svájci: Felépült az ellenfelünk egyik legértékesebb játékosa, csapattársa azonban kidőlt a sorból
A 25 millió euróra "beárazott" Denis Zakaria a jelek szerint játszhat majd a szombati, magyar válogatott elleni mérkőzésen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Távozó
Távozott a DVSC-től Stefan Loncar. A 28 éves montenegrói középpályás 2023 januárjában érkezett a Lokihoz, az elmúlt másfél évben 48 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára. (dvsc.hu)
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Tovább az összes átigazoláshoz