Kiderült, miért akadtak ki Szoboszlaira a klubjánál: "Mindenki azt mond, amit akar, de..."

Az RB Leipzig sportigazgatója szólalt meg, miután nagy port kavart a klubnál Szoboszlai Dominik nyilatkozata. De nem is az volt a gond, amit mondott.
Dudás Gábor 2023. június 2., péntek 16:55
Az RB Leipzig sportigazgatója szólalt meg, miután nagy port kavart a klubnál Szoboszlai Dominik nyilatkozata. De nem is az volt a gond, amit mondott.
Szerző: Dudás Gábor 2023. június 2., péntek 16:55

Mint ismeretes, elbeszélgettek Szoboszlai Dominikkal a klubnál és állítólag (súlyosan) meg is büntették az RB Leipzignél a középpályást egy, a napokban adott Index-interjú miatt, amelyben a légiós többek között a lehetséges nyári klubváltásáról is nyilatkozott.

Max Eberl sportigazgató meg is szólalt az ügyben, és kifejtette, hogy nem az interjú tartalma volt a fő oka az elégedetlenségüknek.

Alapvetően mindenki azt mond, amit akar - idézi a sportigazgatót az rblive.de - De a mi játékosaink esetében az a normális folyamat, hogy a sajtóosztályon egyeztetjük az interjúkat. Ha aztán egy újságíró anélkül érkezik, hogy mi megengednénk, azzal nekünk bajunk van, az nincs rendben.

A klubvezető cáfolta azt a hírt, amely szerint meg is büntették a magyar futballistát, ugyanakkor megrovásban részesítették a 22 éves játékost.

- Megmondtuk Dominiknak és a menedzsmentjének, hogy ez van - fogalmazott diplomatikusan Eberl.

Szoboszlainak 2026-ig szól a szerződése Lipcsében és a Bajnokok Ligájába kvalifikáló angol Newcastle United állítólag az egyik legkomolyabb kérője.

- A következő három hónapban rengeteg kérdéssel fogok szembesülni. Mi történik az A-játékossal, mi történik a B-játékossal? Minden játékossal érvényes szerződésünk van, beleértve Szoboszlai Dominikot és Josko Gvardiolt is. És úgy gondoljuk, hogy a srácoknak remek környezetet biztosítunk és nagyszerű lehetőségek várnak rájuk itt. Természetesen, ha jól játszunk, más klubok is felfigyelnek a játékosainkra. De azon klubok köre, amelyek valóban az előrelépést jelentenék ezeknek a játékosoknak, jóval kisebb, mint például az előző munkaadómnál. Szóval nagyon pozitívan állok az ügyhöz - tette hozzá Eberl, aki ezt megelőzően a Borussia Mönchengladbach együttesénél dolgozott hasonló pozícióban.

Olvastad már?
Óriási fordulat jöhet a hazai BL-közvetítésekben - ez a csatorna adhatja a legnagyobb meccseket az M4 Sport helyett
Sajtóhírek szerint 2024 őszétől a közmédia helyett az RTL Magyarország közvetítheti a legfontosabb Bajnokok Ligája-meccseket itthon. Az MTVA nem sokkal később közleményt juttatott el az MTI-hez.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz