Kiderült: Ennyit keresett a Dunaszerdahely a foci-vb-vel

A világeseményen játszó játékosok kihagyásából adódó "versenyhátrány" enyhítésének érdekében fizetett a FIFA az érintett kluboknak.
Csakfoci Admin 2018. december 4., kedd 17:51
A világeseményen játszó játékosok kihagyásából adódó "versenyhátrány" enyhítésének érdekében fizetett a FIFA az érintett kluboknak.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. december 4., kedd 17:51

A világbajnokságon szereplő játékosok a meghosszabbított nyári pihenő miatt később csatlakoztak klubjuk felkészüléséhez, ezzel esetleges előnyhöz juttatva a honi riválisokat. A FIFA ennek ellensúlyozására 2010-ben kompenzációt vezetett az érintett klubok irányába. Az idén kifizetett támogatások összegét ma hozta nyilvánosságra a szövetség: minden kihagyott nap után 8530 dollár (kb. 2,4 millió forint) jár játékosonként - számolt be a sportolunk.sk.

A DAC játékosa, Eric Davis a panamai válogatott színeiben részt vett a vb-n, így

a felvidéki klub számlája 254 700 dollárral (kb. 72,4 millió forinttal) lett vastagabb.

A Dunaszerdahely egyébként az egyetlen szlovák élvonalbeli klub, amely részesült a juttatásból, mint ismert, az NB I-ből egy csapat sem került "kártalanításra".

A legtöbb pénzt a világon a Manchester City kaszálta: ők 5 millió dollárral (kb. 1,42 milliárd forinttal) lettek gazdagabbak.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Vasas
Kondás Elemér
Eldőlt, hogy az angyalföldi kispadon nem lesz váltás a válogatott szünet alatt, így továbbra is Kondás Elemér irányítja a Vasast.
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz