Fotó: aqvitalfc.hu

Kiakadt az NB II-es csapat a játékvezetőre, aki segíteni akart a megsérülő játékoson

A csákváriak három elmaradt tizenegyest is számonkértek Káprály Mihály játékvezetőn, akinek azt is felrótták, hogy megpróbálta megszüntetni az egyik játékos görcsölését.
Csakfoci.hu 2023. március 7., kedd 11:31
Fotó: aqvitalfc.hu
A csákváriak három elmaradt tizenegyest is számonkértek Káprály Mihály játékvezetőn, akinek azt is felrótták, hogy megpróbálta megszüntetni az egyik játékos görcsölését.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. március 7., kedd 11:31

Vasárnap megírtuk, hogy az NB II 26. fordulójában a Csákvár hazai pályán szenvedett 3-1-es vereséget a Kazincbarcika ellen. A Fejér vármegyei együttes klubhonlapja a találkozót követően megjegyezte, hogy Tóth Balázs vezetőedző feldúltsága nem csak az eredmény miatt volt érthető.

– Két gyerekes hibából komoly hátrányba kerültünk, ennek ellenére többször is visszajöhettünk volna a meccsbe. Sajnos történtek a meccs végeredményét befolyásoló „döntések”, melyek minket sújtottak... – idézik a tréner szavait.

A klubhonlap részletesen is kitért Káprály Mihály játékvezető tevékenykedésére, aki szerintük olyan elemi hibákat vétett, mellyel elvette az esélyét annak, hogy talpra álljanak és akár pontot, pontokat szerezzenek. A csákváriak úgy érezték, hogy az első félidő hajrájában két perc alatt két tizenegyest sem ítélt meg a spori a javukra, a második esetnél pedig még Hornyák Marcell sárgát is kapott műesésért, sőt úgy látták, hogy a második játékrészben is elmaradt egy büntető Hornyák fejbe rúgásáért.

"A második félidőben aztán talán soha nem látott jelenetnek lehettek tanúi a jelenlévők" - olvasható a klubhonlapon, amely azzal az esettel folytatta, amikor a vendégek játékosa, Kovács Bence leült a barcikai térfél közepén, miközben 30 méteres körzetében senki nem volt a közelben.

"Mindennél beszédesebb az a tény, hogy állt a játék, ám egyetlen társa sem sietett a segítségére! Káprály játékvezető odakocogott, majd – miközben nem engedte be a pályára a barcikai masszőrt – egy percen keresztül maga kezdte “elsősegélyben” részesíteni a mindkét lábát fájlaló játékost. Megpróbálta megszüntetni a görcsöt, majd mivel nem sikerült, jókora fáziskéséssel engedélyezte a borsodiak gyúrójának, hogy pályára lépjen. Mondhatnánk, hogy milyen sportszerű volt a játékvezető, de miközben az asszisztensek még a pályán kívül sem állíthatják meg a közelükben elguruló labdát, a játékvezetőnek is sokkal inkább a szakemberre kell(ene) bízni a görcs megszüntetését, minthogy saját maga kezdjen egy szakszerűtlen ápolásba. Kisarkítva a problémát, képzeljük el azt a helyzetet, miközben a játékvezető megpróbálja “kinyomni” a görcsöt a játékos lábából, elpattan az Achilles-ina. Az érintett játékos, csapat minden bizonnyal kártérítésért beperelné a sípmestert" - írja az aqvitalfc.hu.

A klubhonlap végül a mérkőzéssel kapcsolatban azt is hozzátette, hogy mindezek természetesen nem vonnak le semmit a barcikai együttes érdemeiből, a vendégek maximálisan kihasználták a Csákvár által elkövetett hibákat és hazavitték a három pontot.

Olvastad már?
Hat légióssal állt fel a Fradi tartalékcsapata, kiborult az ellenfél edzője
A klub korábbi bajnoka, Kardos Ernő szerint ez a vereség felért számukra egy győzelemmel.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz