Fotó: sport.ro

„Ki a magyarokkal az országból! Székelyföld nem létezik" - magyargyalázás miatt szakadt félbe a Sepsi meccse

Magyargyűlölő rigmusok és transzparensek voltak a középpontban a Sepsi OSK kolozsvári bajnokiján.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 23., kedd 15:45
Fotó: sport.ro
Magyargyűlölő rigmusok és transzparensek voltak a középpontban a Sepsi OSK kolozsvári bajnokiján.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 23., kedd 15:45

Finoman szólva sem a labdarúgásról szólt az Universitatea–Sepsi OSK román bajnoki találkozó hétfő délután, a kolozsvári drukkerek ugyanis már az első percektől kezdve magyargyűlölő rigmusokat kiabáltak és transzparenseket helyeztek ki.

A sport.ro tudósítása szerint a 26. percben Sebastian Colțescu játékvezető gyűlölködő hangulat miatt félbe is szakította a mérkőzést, a játékosokat az öltözőbe küldte, majd a mérkőzést 10 perc után folytatták.

A lelátóról elhangzott többek között az a rigmus is, hogy „Ki a magyarokkal az országból!”, míg a transzparenseken az "1920. június 4./ 1919. augusztus 4. - Székelyföld nem létezik", az "A trianoni békeszerződés egy szent dokumentum, amely tanúsítja földjeink határait", valamint "Amiként a Nagy-Magyarország, úgy a Székelyföld álmát is csírájában el kell tiporni, és a sepsi(szentgyörgyi), csíki és udvarhelyi horthysta csapatokat is el kell tüntetni a labdarúgás térképéről" szövegek voltak olvashatóak.

A Sepsi végül 1-0-ra megverte a kolozsvári együttest, a lefújást követően pedig az OSK tulajdonosa, Diószegi László is hangot adott csalódottságának.

– A futballban nem szabadna gyűlöletnek lennie, a foci a látványért van. A labdarúgásnak egyesítenie kellene minket, nem pedig elidegeníteni és ilyen dolgokat csinálni. Nem hiszem, hogy van értelme hozzászólnom. Nagyon világossá vált, hogy a dolgoknak vissza kell térniük a normális kerékvágásba, mert ez a 21. század. Nem ez az első eset, és ez nem szép dolog – idézi Diószegit a sport.ro.

A magyarbarátként elkönyvelt CFR mellett idén második kolozsvári csapatként az U is a román első osztályban játszik. Az egyetemi csapat szurkolóinak szélsőséges megnyilvánulásai korábban is sok gondot okoztak a hatóságoknak.

Olvastad már?
Távozik az NB I egyik leggólerősebb légiósa - kontinenst is vált
Az előző idény házi gólkirálya egy ázsiai bajnokságban folytatja pályafutását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz