Keményen reagált edzője durva kritikájára a magyar válogatott csatár: "Ha rólam van szó, rúgjanak ki!" - videó

Sallói Dániel egyetértett edzőjével, Peter Vermessel: akinek nem megfelelő a mentalitása, attól meg kell szabadulni.
Csakfoci.hu 2024. május 12., vasárnap 18:36
Sallói Dániel egyetértett edzőjével, Peter Vermessel: akinek nem megfelelő a mentalitása, attól meg kell szabadulni.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 12., vasárnap 18:36

Mint arról beszámoltunk, a Kansasben futballozó Sallói Dániel is gólt szerzett az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján, ezzel - a Philadelphiában szintén eredményes Gazdag Dániellel együtt - utolérte a liga eddigi legeredményesebb magyar légiósát, Nikolics Nemanját.

A Sporting KC azonban ezzel a góllal együtt is kikapott 2-1-re Houston Dynamo otthonában, így nagyon távol került a playoff-helyektől. A csapat magyar származású edzője, Peter Vermes "borzalmasnak" nevezte csapata két kapott gólját és azokat megelőző hibákat, majd kemény kritikával élt játékosai hozzáállását illetően.

Én vagyok a vezetőedző, így nekem kell vállalnom a felelősséget, de például a második kapott gól az erőfeszítés hiányának eredménye volt. És nagyon könnyű volt észrevenni, hogy kik ezek az emberek...az akarat hiánya, hogy visszaérjenek, miután az ellenfél játékosa elszaladt néhányuk mellett...Ez nem a Sporting Kansas Cityre jellemző mentalitás. Nem az. Komoly problémám van ezzel, és nagyon gyorsan foglalkozni is fogok vele, mert ez egyszerűen elfogadhatatlan számomra.

Ha van valami, amit nem tudok elviselni, az az erőfeszítés hiánya a játékban. A másik dolog az, hogy felelősséggel tartozunk a szurkolóinknak, amikor idejönnek, hogy a szívünket, a vérünket és verítékünket a pályán hagyjuk. Szerintem bizonyos srácok ezt megteszik, bizonyos srácok pedig nem. Ha változtatnom kell a kezdőcsapaton belül, akkor megteszem. Ez nagyon sajnálatos. A mentalitás megváltoztatása. Ez a lényeg. A sport a vágyról és a szenvedélyről szól. A sportban az ember különböző módokon szenved, néha az eredménytől, néha a játékba fektetett erőfeszítések miatt. Ez mind része a dolognak. Nem hiszem, hogy ma este minden srác a pályán így szenvedett - idézte a Yahoo Sports a korábban Győrben is futballozó, és a Kansast mintegy 15 éves irányító, egykori amerikai válogatott Vermest.

A szakember nem nevezte meg azokat a játékosokat, akiknél hiányzott az erőfeszítés, de Sallói Dániel volt a Yahoo beszámolója szerint az első SKC-játékos, aki mellett a második találatnál gólpasszt adó Dorsey elment. A magyar támadó újságírói kérdésre válaszolva reagált edzője szavaira.

Ha vannak olyan játékosok, akikben nincs meg a megfelelő mentalitás, szabaduljunk meg tőlük, és lépjünk tovább! Mi profi sportot játszunk. Ha nincs meg a mentalitás, akkor mit csinálunk? Ha rólam van szó, rúgjanak ki engem! Ha másokról van szó, szabaduljunk meg másoktól! Minden évben megvan ez a probléma, akkor változtassunk rajta!

Rossz formába és rossz sorozatba kerültünk. És ebből nehéz kijönni, de a minimum mindig a megfelelő mentalitás. És azt hiszem, ha ez hiányzik, akkor nagyobb bajban vagyunk - szólt a légiós reakciója.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz