Fotó: dac1904.sk/hu

Kegyetlenül lesújtott a DAC-vezetőség: "Azonnali hatállyal elbúcsúzunk két játékosunktól" - közlemény

"Az az érzésünk támadt, hogy minél többet adunk a játékosoknak, annál kevesebbet kapunk vissza tőlük" - adott hangot keserűségének a dunaszerdahelyiek sportigazgatója a kínos kupakudarc után.
Budai László 2022. október 20., csütörtök 12:45
Fotó: dac1904.sk/hu
"Az az érzésünk támadt, hogy minél többet adunk a játékosoknak, annál kevesebbet kapunk vissza tőlük" - adott hangot keserűségének a dunaszerdahelyiek sportigazgatója a kínos kupakudarc után.
Szerző: Budai László 2022. október 20., csütörtök 12:45

Komoly kudarcként élte meg a DAC, hogy a csapat a Szlovák Kupa 4. fordulójában 2-1-re kikapott a szlovák másodosztályú Homonnától, és búcsúzni kényszerült a további kupaküzdelmektől. A fájó eredmény után Adrian Guľa, a Dunaszerdahely vezetőedzője már kilátásba helyezte, hogy komoly következményei lesznek a kiesésnek: "Komoly döntéseket kell meghoznunk, mert átlagos hozzáállással csak átlagos eredmények érhetők el" - nyilatkozta, és most kiderült, hogy nem a levegőbe beszélt.

A sikertelenséget követően a dunaszerdahelyi klub vezetősége több intézkedést is hozott, amiről be is számoltak a klub honlapján.

- Klubként mindent megteszünk a játékosainkért, olyan szakmai feltételeket teremtettünk, amelyekkel Közép-Európában kevés klub büszkélkedhet. Az az érzésünk támadt azonban, hogy minél többet adunk a játékosoknak, annál kevesebbet kapunk vissza tőlük. Ennek véget kell vetni.

- Az utolsó csepp a pohárban a Homonnán elszenvedett kupakudarc volt, amely után úgy döntöttünk, hogy azonnali hatállyal elbúcsúzunk két játékosunktól, akiket átmenetileg kizártunk az első csapat keretéből.

- További intézkedésként a csapat megtámogatja a szurkolóinak az őszi idényben hátralévő két idegenbeli mérkőzés – Besztercebánya és Trencsén – belépőjegyeinek árát az utazás költségeivel együtt. Ezenkívül további intézkedéséket is foganatosítunk, melyeket klubon belül kezelünk – tájékoztatott Jan Van Daele, a DAC 1904 sportigazgatója.

- A szerdai, Somorja–Zsolna kupatalálkozón a hazaiak továbbjutásáról a DAC Akadémiáról kikerült játékosok góljai döntöttek, aminek rendkívül örülünk. Ez a mérkőzés is bizonyította, hogy mennyire fontos a megfelelő mentalitás a labdarúgásban. A helyes út számunkra az, amit tegnap Somorján láttunk – tette hozzá Jan Van Daele.

Friss hírek az ügyről az alábbi cikkben.

Olvastad már?
DAC: Magyar válogatott játékos az egyik száműzött - sajtóhír
Sajtóhírek szerint állítólag Balogh Norbert az egyik játékos, akit átmenetileg kizártak a DAC keretéből.
Elolvasom
Címkék: #magyar foci
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz