Fotó: dac1904.sk

Kalmárék történelmi rangadóra készülnek a Slovan ellen: "Mindenki a vérét adja a pályán"

Így várják Dunaszerdahelyen a vasárnap 17.30-kor kezdődő, DAC-Slovan szlovák bajnoki rangadót, amely jó eséllyel a bajnoki címért zajló csatát is eldönti majd.
Budai László 2023. május 6., szombat 12:51
Fotó: dac1904.sk
Így várják Dunaszerdahelyen a vasárnap 17.30-kor kezdődő, DAC-Slovan szlovák bajnoki rangadót, amely jó eséllyel a bajnoki címért zajló csatát is eldönti majd.
Szerző: Budai László 2023. május 6., szombat 12:51

Történelme legfontosabb mérkőzése előtt a DAC, a sárga-kékek a Fortuna liga rájátszásának 8. fordulójában a Slovan csapatát fogadják a MOL Arénában. A bajnokságból három forduló van még hátra, a Dunaszerdahely 61 ponttal a második, a pozsonyiak 63-mal az elsők, így a rangadó eldöntheti a bajnoki cím sorsát.

- Nap nap után megyünk, az energia a csapatban egyre növekszik, ha eljön a mérkőzés, megnő a koncentráció is - kezdte Adrián Guľa vezetőedző. - Több gólt kell szereznünk, mint az ellenfél, ez tiszta matematika, éreznünk kell a tüzet, a győzelem utáni vágyat, ráadásul a nézők is sok energiát adnak. Mindent megteszünk azért, hogy sikeresek legyünk.

Örülünk, hogy a bajnokság jelenlegi fázisában egy ilyen mérkőzésre készülhetünk egy kiváló csapat ellen. A találkozó során az egyedüli célunk a győzelem

A tréner azt is elmondta, hogy Zeljko Gavrič már futóedzéseket végez, viszont a játéka még kérdéses, ahogy César Blackman szereplése is. A DAC csapatkapitánya, a magyar válogatott Kalmár Zsolt arról beszélt: a Zólyombrézótól elszenvedett vereség után a játékosok megbeszélték a hibákat.

- Sikerült a fejeket kitisztítani, átbeszéltük, hogy mit kellene másképp csinálnunk. Mindenki elszánt, hogy ezt a lépcsőfokot megugorjuk. Tudjuk, hogy mit nyerhet a közönség, a klub ezzel a mérkőzéssel. Mindenki nagyon motivált és mindenkinek át kell érezni, hogy ez a meccs több, mint az elmúlt találkozók voltak. Tudjuk, hogy teltház lesz, nagyon sokan fognak szurkolni nekünk.

Mindenki a vérét adja a pályán, most nem lehet fáradtságot érezni. Minden játékos ezeket a meccseket várja. Ha valamit el akarunk érni, a riválist le kell győznünk. Úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerjünk és itthon tartsuk a három pontot

- idézte Kalmárt a sportolunk.sk honlap.

Olvastad már?
A Fradi kölcsönjátékosa a DAC-Slovan előtt: "Nincs annál felemelőbb érzés, mint úgy bajnoki címet szerezni, hogy a címvédőt vered meg érte"
Szánthó Regő elárulta, Adrian Gula vezetőedző több játékossal is személyesen elbeszélgetett a héten, mert néhányan talán már idejekorán elhitték, hogy megvan az arany.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz