Itt a statisztika, amely megmutatja, Szoboszlai hogy tudott ilyen sok gólpasszt adni ebben a szezonban

A Scouted Football két ranglistáján is előkelő helyen végzett az RB Leipzig 22 éves magyar középpályása, Szoboszlai Dominik. 
Póczik Dávid 2023. február 1., szerda 13:00
A Scouted Football két ranglistáján is előkelő helyen végzett az RB Leipzig 22 éves magyar középpályása, Szoboszlai Dominik. 
Szerző: Póczik Dávid 2023. február 1., szerda 13:00

Az egyik statisztika azt vizsgálta, hogy a 23 éven aluli - 2000. január 1. után született - labdarúgók közül mely játékosok alakították ki a legtöbb lövőhelyzetet ebben a szezonban, az öt európai topligában. Ilyen lövőhelyzet-kialakításba sorolhatók a kulcspasszok, a sikeres cselezések, a lövések, amelyek utána egy másik lövéshez vezetnek, vagy a szabadrúgások kiharcolása.

A rangsorban a harmadik helyen végzett a magyar válogatott csapatkapitánya, akit csak az Arsenal támadója, Bukayo Saka, illetve a Lorient középpályása, Enzo Le Fee előzött meg. Szoboszlai Dominik egyébként 77 lövőhelyzet-kialakításban vett részt a mostani idényben, ezzel maga mögé utasította a brazil Vinícius Juniort (Real Madrid) és Gabriel Martinellit (Arsenal) is.

Mindez kilencven percre lebontva 5.8-es értéket jelent Szoboszlaitól, azaz egy meccs alatt közel hatszor hozta lövőhelyzetbe - valamilyen formában - lipcsei csapattársait. A magyar támadó a meccsátlagot tekintve a lista 2. helyét foglalja el, kizárólag Lazar Samardzic (Udinese) végzett előtte ebben az összevetésben.

Szoboszlai ebben a szezonban a Német Szuperkupában egy, a Német Kupában és a Bajnokok Ligájában 2-2, míg a Bundesligában 8 asszisztot osztott ki, ami értelemszerűen annak köszönhető, hogy a lipcsei játékmester ennyi helyzetet alakít ki a csapattársainak.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz