Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Ilyen sem mostanában volt: A Vidi az élről, az Újpest utolsóként, a Fradi majdnem kieső formában vág neki a hajrának

A Fehérvár, Paks, MTK hármas szárnyal az elmúlt időszakban, míg Újpesten és a Fradinál inkább rá se néznének a formatabellára.
Budai László 2023. december 11., hétfő 13:09
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
A Fehérvár, Paks, MTK hármas szárnyal az elmúlt időszakban, míg Újpesten és a Fradinál inkább rá se néznének a formatabellára.
Szerző: Budai László 2023. december 11., hétfő 13:09

Alaposan felborult az élet az NB I-ben a szezon utolsó őszi fordulójához közeledve, legalábbis, ha a csapatok formáját nézzük. A túlzás nélkül évek óta szenvedő, az elmúlt szezonban a kiesést az utolsó fordulóban elkerülő Vidi olyannyira magára talált, hogy már a dobogón áll, míg a hosszú idő óta egyeduralkodó Fradi legutóbbi hat NB I-es meccséből csak egyet nyert meg.

Mindez az NB I formatabelláján is megmutatkozik, amelynek vizsgálata arra is jó, hogy megnézzük, a csapatok mennyire élesen vágnak neki 2023 utolsó játéknapjának. A táblázat pedig több igen megdöbbentő helyezést is mutat.

Az elmúlt öt meccset figyelembe véve például az élen az a Fehérvár áll, amely a mostani bajnokságot sem kezdte jól, hét forduló után öt pontja volt, és egy egységre volt a kiesőhelyektől. Azóta azonban brutális menetelést produkál, legutóbbi öt találkozóján négyszer nyert, egyszer ikszelt. A Paks szintén szárnyal, nem meglepő, hogy a formatabellán is második, a tolnaiak ugyanannyi pontot szereztek (10-et), mint az elmúlt időszakban szintén remeklő, a vonatkozó táblázaton dobogós MTK.

A tabella elejénél is izgalmasabb talán a hátsó szekció. Az Újpest teljesen utolsó, még úgy is, hogy most szerzett egy pontot, de az előtte lévő négy bajnokiját mind elbukta (sőt, ötöt, de az ötmeccses formatabellán ez nem releváns). Pedig a lila-fehérek a 10. forduló után még dobogón álltak, és nagy célokkal vágtak neki a derbinek, már a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása is szóba került - ez persze még meglehet, de Nebojsa Vignjevic együttese jelenleg csak a nyolcadik.

Még meglepőbb név az utolsó helyek környékén a Fradié, amely mindössze öt pontot szerzett az elmúlt öt összecsapásán, ezzel a formatabellán a kilencedik, csak egy egységgel megelőzve a táblázaton már kiesőhelyen lévő Mezőkövesdet.

Persze az utolsó fordulóban még mindkét fővárosi együttes javíthat: az Újpest az utolsó Kisvárda otthonában segítheti hozzá magát, hogy a telet nyugodtabban tölthesse, és inkább a dobogó, mintsem a kiesés közelségét érezze, míg a Fradi hazai pályán a ZTE ellen érheti el, hogy a Paks mögött minimális hátrányból vágjon majd neki a tavasznak.

Az NB I ötmeccses formatabellája az utolsó meccs előtt


Forrás: eredmenyek.com
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz