Fotó: facebook.com/paksifcofficialsite

Honvéd: Itt az első nyári érkező, Paksról igazoltak védőt - hivatalos

Kovács Nikolasz a Honvéd első nyári igazolása, a hátvéd Paksról szerződött a piros-feketékhez.
Póczik Dávid 2023. június 9., péntek 18:48
Fotó: facebook.com/paksifcofficialsite
Kovács Nikolasz a Honvéd első nyári igazolása, a hátvéd Paksról szerződött a piros-feketékhez.
Szerző: Póczik Dávid 2023. június 9., péntek 18:48

Az elmúlt négy szezonban Ajkán és Pakson is megfordult a Magyar Futball Akadémián nevelkedett Kovács Nikolasz, aki most visszatér az NB II-es Honvédhoz - adta hírül a klubhonlap.

Kovács 2014-ben érkezett a Magyar Futball Akadémiára, az U16-os korosztálytól fogva járta végig a ranglétrát és 17 NB III-as bajnoki után 2018 júniusában a Vasas ellen 3–1-re megnyert szezonzárón debütált az NB I-ben. A 24 esztendős védő a nemzetközi porondon is szerepelt már, 2019 nyarán végigjátszotta a Zalgiris Vilnius elleni Európa Liga-selejtezőt. Kovács emellett az ifjúsági Bajnokok Ligájában is szerepelt 2017 őszén; a Honvéd-MFA mind a négy találkozóján 90-90 percet töltött a pályán, a Sutjeska ellen otthon és idegenben is gólpasszt jegyzett. A kispestiek visszatérője Ajkán 67 NB II-es találkozón lépett már pályára, ezeken 4 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.

- Amikor szóba került a kispesti lehetőség, egyből arra gondoltam, hogy milyen jó lenne visszatérne oda, ahol felnőttem, ahol európai kupaporondon is szerepelhettem. Tudom, hogy most nincs könnyű helyzetben a klub, ez mindenkinek nehéz, mindent meg kell tennünk, hogy visszakerüljön a Honvéd oda, ahová való. És mondhatunk bármit, de ezt a pályán kell bizonyítanunk. Fontos szerepem lehet az együttesben, hiszen sok akadémista lesz a keretben, mellett pedig néhány rutinos játékos, köztük én is. Az lesz a jó, hogy mindenki Honvéd-kötődésű, tudja a dolgát és tisztában lesz azzal, hogy miért küzdünk, amikor kimegyünk a pályára. Az NB II nem könnyű bajnokság, nagy szerepet kap az erő, mások a körülmények, az ellenfelek, ehhez is alkalmazkodni kell a siker érdekében - fogalmazott aláírását követően a játékos.


Fotó: honvedfc.hu
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz