Fotó: mlsz.hu

Hollandiánál és Olaszországnál is több esélye van az Eb-re a magyar válogatottnak - a csoportunkban van egy topfavorit

A selejtezőket magabiztos sikerrel kezdő magyar válogatottnak már 84 százalék esélye van kijutni a 2024-es, 24 csapatos viadalra egy külföldi kimutatás szerint.
Póczik Dávid 2023. március 31., péntek 14:47
Fotó: mlsz.hu
A selejtezőket magabiztos sikerrel kezdő magyar válogatottnak már 84 százalék esélye van kijutni a 2024-es, 24 csapatos viadalra egy külföldi kimutatás szerint.
Szerző: Póczik Dávid 2023. március 31., péntek 14:47

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote legfrissebb - az Eb-selejtezők első szakasza után frissített - elemzése szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak már 84 százalék esélye van arra, hogy kijusson a jövő évi Európa-bajnokságra.

A cég még a kvalifikációs sorozat startja előtt 74 százalékra taksálta Magyarország Eb-kijutási esélyeit. Azóta lement a selejtezőcsoport első köre, ahol egyes válogatottak már kettő, míg a magyar csapat egy mérkőzésen esett túl. Az elemzés szerint a kijutásra a magyaroknál jelenleg pusztán tíz nemzet pályázik jobb eséllyel. Közülük egyedül Belgium játszott eddig mindössze egy csoportmérkőzést.

A lista első helyein négy válogatott osztozik: Svájc, Portugália, Franciaország és Anglia egyaránt 98 százalékkal rendelkezik, de Belgium (96%) és Horvátország (95%) is előkelő helyen áll, mint ahogy a mieink csoportellenfele, a két győzelemmel kezdő Szerbia (95%) is.

 

Olvastad már?
Szoboszlai már annyit ér, mint Lewandowski, de volt durvább magyar ugrás - a legértékésebb válogatottjaink
A német, illetve nemzeközi átigazolási portál, a Transfermarkt frissítette (becsült) árlistáját a 2024-es Eb selejtezőinek első két fordulója után.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Bobál Dávid
Végleg megvásárolta az MTK Budapest Bobál Dávid játékjogát a Mezőkövesdtől.
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Tovább az összes átigazoláshoz