Fotó: facebook.com/kecskemetite

Heteken belül NB I-es szintű stadionja lehet az élvonal meglepetéscsapatának

Hamarosan befejeződhet a kecskeméti Széktói Stadion fejlesztése, márciusban már debütálhat az új lelátó.
Csakfoci.hu 2023. január 30., hétfő 15:25
Fotó: facebook.com/kecskemetite
Hamarosan befejeződhet a kecskeméti Széktói Stadion fejlesztése, márciusban már debütálhat az új lelátó.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. január 30., hétfő 15:25

A Széktói Stadion jelenleg közel 2500 néző befogadására alkalmas, ebből nagyjából 2000 belépő adható el a hazai szektorokba. A városi oldal felújítását a klub éppen a téli időszakra szánta, s noha kicsit várni kellett elindulására, januárban megindultak a fejlesztések - számolt be a baon.hu.

A Széktói Stadion jelenleg nem felel meg minden NB I-es kritériumnak, erre a szezonra viszont bizonyos feltételek alól felmentést kapott a klub, azzal a kitétellel, hogy ahogy lehetőség van rá, kezdjük el fejleszteni a létesítményt. Erre már csak azért is szükség van, hogy méltó körülmények között fogadhassuk az ellenfeleket és a szurkolókat is – mondta a létesítmény állapota kapcsán dr. Filus Andor, az NB I-ben a második helyen álló Kecskeméti TE ügyvezetője a portálnak. – Most januárban elindult úgymond a második üteme ennek a fejlesztésnek az MLSZ jóváhagyásával. Ez a szemközti, úgynevezett „városi” oldal ráncfelvarrását jelenti. Olyan munkálatokra kerül sor, mellyel alkalmassá tudjuk tenni azt a oldalt is arra, hogy szurkolókat fogadhassunk. A lelátó betonburkolatát kell biztonságos módon felújítani, illetve ott is ki kell építeni a beléptetőrendszert, az igényeknek megfelelő mosdókat, illetve büfét.

A klubnál úgy számolnak, hogy a harmadik tavaszi mérkőzésen, a már márciusban esedékes Vasas elleni hazai bajnokin nyitnák meg a városi oldalt, ebbe persze még beleszólhatnak a nem várt időjárási körülmények is.

Bízom benne, hogy a harmadik hazai mérkőzésen, a Vasas ellen március elején meg tudjuk nyitni azt az oldalt is. Az időjárás persze még átírhatja a terveket, de ezt tűztük ki, ezáltal a nézőszámunk is növekedhet. Örülünk, hogy egyre több néző kilátogat a mérkőzéseinkre, a találkozók nagy része a lehetőségeknek megfelelően telt ház előtt zajlott. Ez közel 2500 nézőt jelent. Bízom benne, hogy ez a lelkesedés megmarad

– tette hozzá dr. Filus Andor.

TOVÁBB: A teljes cikk itt olvasható!

Olvastad már?
A hétvége legtökéletesebb NB I-es gólját a Vidi kapta - videó
Mint arról beszámoltunk, 2-1-re győzött az újonc Kecskeméti TE vasárnap a MOL Fehérvár ellen, így megerősítette második helyét az NB I tabelláján. A meccs és egyben a hétvége gólját Nagy Krisztián szerezte. A lila-fehérek szélsője a 33. percben, Szuhodovszki előkészítése után 14 méterről, dropból vágott nagy gólt a léc alá. Pompás technikával találta el a labdát a meccs egyik legjobbja.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz