Három magyar csatár a világ három gólkirálya - Messi és CR a TOP10-ben sincs

Lionel Messi és Cristiano Ronaldo nincs a TOP 10-ben, egy negyedik honfitásunk viszont igen.
Budai László 2017. november 17., péntek 17:45
Lionel Messi és Cristiano Ronaldo nincs a TOP 10-ben, egy negyedik honfitásunk viszont igen.
Szerző: Budai László 2017. november 17., péntek 17:45

Az IFFHS, azaz a labdarúgással kapcsolatos statisztikákkal foglalkozó szervezet az első osztályú bajnoki mérkőzéseken szerzett góllövőlistáját tette közzé, az összes valaha volt hivatalos mérkőzéseket figyelembe véve. A kutatás totális magyar sikert mutat, az első három helyen ugyanis három honfitársunk szerepel.

Az első helyen „természetesen” Puskás Ferenc áll – aki épp ma 11 éve, hogy elhunyt –, összesen 511 bajnoki gólt szerezve a Honvéd és a Real Madrid színeiben. Mögötte a Ferencváros legendás játékosa (később az MTK, a Wiener AC és a Budai 33 futballistája is volt), Schlosser Imre következik, a XX. század elejének világhírű gólvágója, aki 417 találatig jutott a magyar és az osztrák bajnokságban.

A harmadik, mindössze egy góllal lemaradva az újpesti ikon, az először Salgótarjánban, majd később Rómában, Ancónában és Kolumbiában is futballozó Zsengellér Gyula, aki 416 góllal terhelte meg a magyar, az olasz és a dél-amerikai ellenfelek hálóját.

De ezzel még nem teljes a „magyar lista”, hiszen a lilák másik legendája, Szusza Ferenc is ott van a TOP 10-ben, 393 góljával (21 évig tartó karrierje során csak Újpesten játszott) ő a 8. a gólzsákok között. A listán egyébként olyan nagyságok szerepelnek még, mint a német Gerd Müller, a kameruni Roger Milla vagy a mexikói Real-csillag, Hugo Sánchez.

Érdekesség, hogy napjaink két kiemelkedő futballegyénisége, az argentin Lionel Messi és a portugál Cristiano Ronaldo (még?) nem jutott el ebben a tekintetben a legnagyobbak közé, előbbi a 16. 361 góllal, míg utóbbi a 12., 373 találatot jegyezve. Kettejüket ismerve azért kijelenthető, hogy hamarosan odaérhetnek majd a legjobb 10 közé.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz