Gyászol a magyar foci: Korábbi kiváló csatár hunyt el

Életének 71. évében, Budapesten hunyt el Ladinszky Attila, a Tatabánya, a Vasas, a Feyenoord, az Anderlecht, a Betis és a Toulouse korábbi kiválósága, ifjúsági válogatott támadó.
Dudás Gábor 2020. május 15., péntek 8:31
Életének 71. évében, Budapesten hunyt el Ladinszky Attila, a Tatabánya, a Vasas, a Feyenoord, az Anderlecht, a Betis és a Toulouse korábbi kiválósága, ifjúsági válogatott támadó.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 15., péntek 8:31

Ladinszky Attila elhunytáról egykori spanyol klubja, a Real Betis is beszámolt, a Nemzeti Sport információi szerint pedig a budapesti Szent János Kórházban bekövetkezett halálának oka szívelégtelenségből eredő betegség volt.

Ladinszky 1968-tól futballozott az NB I-ben, előbb a Tatabánya, majd a Vasas színeiben (az angyalföldiekkel bronzérmes lett az élvonalban), hogy aztán disszidáljon és 1971-től folyamatosan külföldön játsszon. Méghozzá igen eredményesen: a Feyenoorddal holland, az Anderlechttel belga bajnoki címet nyert, utóbbival ráadásul a gólkirályi trófea is az övé lett. A Betisszel a spanyol Király Kupát is elhódította, miközben a BEK-ben (Anderlecht) és a KEK-ben (Betis) is eljutott a legjobb nyolcig csapatával.

Válogatott szinten külföldre menekülése / igazolása miatt nem számoltak vele, így végül csak az ifjúsági tizenegyig jutott a pályán és azon kívül is igazi "vagánynak" számító csatár.

Nyugodjék békében.

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz