Fotó: mlsz.hu

Gulácsi az Eb-csoportellenfelünkről: "Valószínűleg a legjobb Európában; a végső győzelem kapcsán is az egyik favorit"

Egy friss interjúban a csoportellenfél és házigazda német válogatottat dicséri Gulácsi Péter a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság előtt.
Nyikes Zoltán 2024. május 28., kedd 9:09
Fotó: mlsz.hu
Egy friss interjúban a csoportellenfél és házigazda német válogatottat dicséri Gulácsi Péter a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság előtt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 28., kedd 9:09

– A német tengely Manuel Neuerrel, Antonio Rüdigerrel, Toni Kroosszal, Florian Wirtzcel, Jamal Musialával és Kai Havertzcel valószínűleg a legjobb Európában. Egyénileg nagyon jó minőségű játékosok – mondta a Kickernek az RB Leipzig magyar válogatott kapusa, aki hétfőn 2026 nyaráig meghosszabbította szerződését klubjával. – A márciusi, franciák és hollandok elleni győzelmek során érződött, hogy a Nationalelf újra örömét leli a játékban, az elmúlt években ez talán hiányzott. Julian Nagelsmann frissességet és energiát adott a csapatnak. Emiatt szerintem Németország nemcsak a csoportelsőség esélyese, hanem házigazdaként a végső győzelem kapcsán is az egyik favorit – fogalmazott a 34 éves magyar játékos.

A magyarok az A-csoportban június 15-én Svájccal, majd 19-én a németekkel, végül június 23-án a skótokkal játszanak. A németek szövetségi kapitánya, Nagelsmann 2019 és 2021 között az RB Leipzig vezetőedzője volt, így Gulácsi jól ismeri.

– Profi és taktikus, az egyik legjobb edző, akivel valaha dolgoztam. Világos elképzelései vannak és azt is tudja, hogy ezt hogyan adja át a csapatának. Annak idején rengeteget fejlődtünk a labdás játékban – mondta a szakemberről Gulácsi Péter. A magyar kapus rendkívül jó véleménnyel van német kollégájáról, Manuel Neuerről is, aki lábtörése után visszaverekedte magát a keretbe. – Most megint ugyanazt látjuk tőle, amit korábban évekig. A keresztszalag-szakadásom ideje alatt rendszeresen kapcsolatban voltunk, és csak azt kívánom neki, hogy maradjon egészséges. Ez a legfontosabb, természetesen nekem is. Amikor Manuel egészséges és fitt, mindannyian tudjuk, milyen teljesítményre képes – fogalmazott, hozzátéve, hogy számára Neuer az elmúlt évek legjobb kapusa.

– Ha megnézzük az elmúlt 20-25 évet, ő a legjobb. Hogy ez még mindig így van-e, azt nem tudom. Vannak más nagyon jó hálóőrök is – mondta Gulácsi. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz