"Furcsa volt, hogy nem románul beszélnek" - ezzel a pólóval hergelte volna a magyarokat a román játékos, fotó

A Voluntari játékosa azt tervezte, hogy gólt szerez, majd a magyar drukkerek felé mutatja előre elkészített pólóját.
Budai László 2018. március 21., szerda 10:07
A Voluntari játékosa azt tervezte, hogy gólt szerez, majd a magyar drukkerek felé mutatja előre elkészített pólóját.
Szerző: Budai László 2018. március 21., szerda 10:07

Gabriel Deac, a Voluntari játékosa saját készítésű pólóval készült a Sepsi elleni román élvonalbeli bajnokira, amelyen a hazaiak először játszottak felújított sepsiszentgyörgyi otthonukban. Deac egy „Ez itt Románia” feliratú pólót vett fel a meze alá, és azt gondolta, hogy ha majd gólt szerez, akkor ezt mutatja fel a magyar drukkereknek. Más kérdés, hogy csak a 75. percben állt be, és nem sikerült eredményesnek lennie. A futballista a biztonság kedvéért azért lefotóztatta magát, a képet pedig kitette az Instagramra, így a prosport.ro honlap meg is kérdezte őt erről.

- A hangosbeszélő magyarul és románul is beszélt. Románul csak halkan, aztán amikor megszólalt magyarul, a közönség azonnal reagált erre. Ez nincs jól így. Néhány nappal a mérkőzés előtt gondoltam ki a póló ötletét, és sajnálom, hogy nem lőttem gólt, és nem tudtam megmutatni nekik. Jól fogadtak egyébként minket, mindenki kedves volt velünk,

de furcsa volt, hogy nem románul beszéltek a saját országunkban. Tudom, hogy az utcákban kifeszítették a magyar zászlót, és hogy a hokijátékosok a magyar himnuszt énekelték… Sok minden történt.

Nem akarom, hogy úgy érzékeljék, hogy ez egy provokáció vagy támadó üzenet volt.

Az oldal egyébként megjegyzi, hogy a Sepsinél hagyományosan két nyelven tájékoztatják a drukkereket, a klub Facebook-oldalán lévő bejegyzések is megtalálhatóak magyar és román nyelven egyaránt. Arról is írnak, hogy a drukkereik magyar rigmusokkal szurkolnak, és nekik van az egyik legszenvedélyesebb táboruk.

A Sepsi játékosa, a két gólt szerzett Fülöp István pedig arról beszélt: megszokták már, hogy mindig hátrány éri őket a pályán.

„1-1-nél, az 52. percben is 11-est kellett volna kapnunk, szabálytalankodtak ellenem, de a bíró nem adta meg.

Még a Voluntari játékosai is csak röhögtek a bírón, annyira egyértelmű volt. De még őket sem büntette meg. Sajnos nem ez az első ilyen eset, sokszor hátrányos megkülönböztetésben van részünk a pályán.

Deac ominózus pólója

??

Deac Gabriel (@gabideac19) által megosztott bejegyzés,

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz