Fotó: fradi.hu

Fradi: Rekordbajnok klub szemelte ki a támadót - így áll az ügye

A 32-szeres chilei bajnok Colo Colo elnökségi ülésén merült fel a Fradi támadójának, Carlos Auzquinak a szerződtetése.
Budai László 2022. december 1., csütörtök 16:19
Fotó: fradi.hu
A 32-szeres chilei bajnok Colo Colo elnökségi ülésén merült fel a Fradi támadójának, Carlos Auzquinak a szerződtetése.
Szerző: Budai László 2022. december 1., csütörtök 16:19

Több dél-amerikai lap, többek között a Dale Albo is beszámolt a chilei Colo Colo szerdai elnökségi üléséről, amelyen a téma a 2023-as keret kialakítása és a csapat megerősítése volt. Az eseményen szóba került az együttestől az Alianza Limához szerződő Gabriel Costa pótlása is.

A lap úgy tudja, hogy az ülésen Daniel Morón sportigazgató felvetette a Ferencváros 31 éves argentin támadójának, Carlos Auzquinak a szerződtetését, hiszen vele egy tapasztalt futballistát igazolhatnának, és a klubnak Costa távozása miatt most lehetősége van külföldi labdarúgót az együtteshez hoznia.

Az ulloi129.hu-hoz hasonlóan a csakfoci.hu is úgy tudja, hogy a Colo Colo még nem vette fel a kapcsolatot a magyar bajnoki címvédővel.

A Colo Colo egyébként a leghíresebb chilei egyesület, amely sosem esett ki az élvonalból, 32 bajnoki címével az ország legsikeresebb csapata, amely első chilei klubként nyert nemzetközi trófeát a Libertadores-kupa 1991-es megnyerésével.

Auzqui ebben a szezonban is csak peremembere a Fradinak: 10 bajnokin három gól és egy gólpassz a mérlege, a csapat EL-keretébe nem került be, így a csoportkörben nem játszhatott.

Olvastad már?
Tilos Passzolni Kubatov Gáborral: "A Juventus ellen lenne 35-40 százalék esélyünk, de én 50 százalékot szeretnék" - csapatépítésben 10-es skálán még csak 5-ös a Fradi
A Puskás Arénában, telt ház előtt elbúcsúztatni egy sztárcsapatot, az világraszóló tett lenne - fogalmazta meg vágyait Kubatov Gábor, a csakfoci.hu-nak. A Ferencváros elnöke szerint az elmúlt tíz évben rengeteg buktatón és nehézségen ment keresztül a klub, mire eljutott erre a szintre. Az FTC első emberének nyilatkozatából kiderül, hogy az átlag ellenfelek költségvetése duplája a Fradiénak, mégis állják a versenyt a nemzetközi vetélytársakkal. Az elmúlt években komoly összegeket kerestek, de megtanultak alázattal költeni. Az interjúból továbbá megtudhatjuk, hogy komplett forgatókönyvük van arra, milyen trükkökkel próbálják elcsábítani a kiszemelt játékosokat, de az elnök arról is beszél, hogy Hajnal Tamás előtt miért nem volt sportigazgatójuk. Kubatov Gábor azt is elmondja, miért tiltanak ki újságírókat a stadionjukból, mi hiányzott ahhoz, hogy Szalai Attila a Fradi játékosa legyen, és bevallja, volt olyan időszak, amikor le akart mondani.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz