Fotó: AP

Fradi: Féléve a Barcelona ellen duplázott a cseh óriás, akit kiszemeltek Csercseszovék - sajtóhír

A Viktoria Plzen 28 éves játékosa, a mögöttünk hagyott szezonban 13 bajnoki és négy BL-gólig jutott Tomás Chory az FTC egyik csatárkiszemeltje.
Budai László 2023. május 30., kedd 9:35
Fotó: AP
A Viktoria Plzen 28 éves játékosa, a mögöttünk hagyott szezonban 13 bajnoki és négy BL-gólig jutott Tomás Chory az FTC egyik csatárkiszemeltje.
Szerző: Budai László 2023. május 30., kedd 9:35

Cseh lapértesülések szerint a Ferencváros a Viktoria Plzen 199 centiméteres óriásával, Tomás Choryval erősíthet - szúrta ki az ulloi129.hu. Arról írnak, hogy a 28 éves, légiósnak eddig csak egy szezonra álló futballistáért maximum 1,5 milliót kérhet a cseh klub, de egy esetleges játékoscserét is megemlítenek lehetséges üzletként.

A játékos ügynöke, Zdenek Nehoda szerint „kölcsönös érdeklődés” van a felek között. A Fradi szurkolói oldala úgy tudja, hogy Chory valóban egy lehetséges átigazolási opció a Ferencváros számára.

A cseh óriás az idei szezonban a bajnokságban 13, a Bajnokok Ligájában négy gólig jutott, ezekből kettőt a Barcelona elleni novemberi találkozón lőtt, de minden sorozatot figyelmembe véve van nyolc asszisztja is. A Plzen ebben az idényben a két prágai csapattól 17-17 ponttal lemaradva, csak harmadik helyen végzett az élvonalban, így az Európa Konferencia Liga selejtezőjében indulhat.

Chory - egy Belgiumban töltött szezontól eltekintve - a 2017/18-as szezon óta erősíti a Viktoriát, amellyel kétszer is élen végzett az első osztályban, ezt megelőzően a szintén cseh Sigma Olomouc labdarúgója volt. Az említett belgiumi kitérőtől eltekintve nem légióskodott, sőt, gyerekkorától kezdve csak a Sigmában, majd a Plzenben szerepelt.

Olvastad már?
Fradi: Három bajnoki cím és egy Magyar Kupa-győzelem után bejelentette távozását a válogatott védő - hivatalos
A bosnyák válogatott Adnan Kovacevic a közösségi oldalán köszönt el a klubtól és a szurkolóktól.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz