Fotó: fradi.hu

Fradi: 9 milliárdot költött bérekre, de így is jócskán nyereséges volt a csapat - itt a legdrágább érkező és távozó

Miközben a személyi jellegű ráfordítások 7-ről 9 milliárdra nőttek, sokat hozott a konyhára az európai kupaszereplés, ráadásul az idei Európa-liga-menetelés a következő jelentés pozitívuma lesz, akárcsak a januárban Németországba eladott Aissa Laidouni 2,6 millió eurós transzferdíja - írja a Világgazdaság.
Budai László 2023. május 31., szerda 12:03
Fotó: fradi.hu
Miközben a személyi jellegű ráfordítások 7-ről 9 milliárdra nőttek, sokat hozott a konyhára az európai kupaszereplés, ráadásul az idei Európa-liga-menetelés a következő jelentés pozitívuma lesz, akárcsak a januárban Németországba eladott Aissa Laidouni 2,6 millió eurós transzferdíja - írja a Világgazdaság.
Szerző: Budai László 2023. május 31., szerda 12:03

Az újabb bajnoki cím után és a nemzetközi kupaszereplés megkezdése előtt a Ferencváros 2022-es pénzügyi évéről tett közzé elemzést a vg.hu.

Ebben azt írják, hogy amíg a 2018-as, viszonylag gyors Európa Liga-kiesés még csak 180 millió forintot hozott az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzdíjából, addig a 2019 és 2021-es El-csoportkör már 1,4-1,5 milliárdot, a folyó idénybeli nemzetközi menetelés pedig 3,7 milliárdot ér.

A csúcs az elmúlt éveket tekintve a 2020-as BL-kaland volt a maga 7,6 milliárdos európai pénzdíjával.

Ami az átigazolási díjakat illeti: a világbajnokságot is megjáró tunéziai Aissa Laidouni 2,6 millió euróért (964 millió forintért) került januárban a német Union Berlinhez – ez például a jövő évi összegzésben mutatkozik majd meg -, míg az ukrán Olekszandr Zubkovért 2 millió eurót (741,6 millió forintot) fizetett tavaly nyáron az ukrán Sahtar Doneck, ez már része a mostani riportnak.

A vételi oldalon az összes igazolás együttesen került 7 millió euróba (2,6 milliárd forintba): a legdrágább szerzemény a moldáv Sheriff Tiraspoltól megszerzett mali Adama Traoré volt 2 millió euróért. A teljes keretet jelenleg 43,75 millió euróra (16,2 milliárd forintra) becsülik.

A független könyvvizsgálói jelentés a 2022. december 31-i fordulónapra készített mérlegből áll, melyben az eszközök és források egyező végösszege 17 188 514 000 forint, ebből az adózott eredmény plusz 1 324 096 000 forint. Vagyis a Ferencváros Labdarúgó Zrt. a tavalyi naptári évben 1,324 milliárd forintos nyereséggel zárt.

Az éves beszámolóból egyébként az is kiderül, hogy a zöld-fehérek 253 főt foglalkoztattak 2022-ben, és amíg 2021-ben 6,67 milliárd forintot költött bérekre a klub, addig tavaly ez az összeg már 9,02 milliárdot tett ki. Ebbe persze beleértendő a felnőtt férficsapat mellett a teljes adminisztráció, a komplett Fradi-utánpótlás a kicsik edzőitől az NB III-as csapattagokig, valamint a női szakág is, szintén a fiatalokkal, felnőttekkel és edzőikkel.


Forrás: vg.hu
Olvastad már?
A Fradi-vezér megerősítette: Tárgyalnak a magyar válogatott középpályás leigazolásáról
Korábbi hírünket megerősítette Orosz Pál: Baráth Pétert szeretnék megtartani a zöld-fehérek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz