Fotó: www.facebook.com/osksepsi

Fotók: Lélegzetelállító lesz a Sepsi új stadionja - Makovecz-stílus, hibrid borítás, VAR

A román élvonalban szereplő Sepsi OSK tulajdonosa, Diószegi László hétfőn mutatta be az épülő stadion látványterveit.
Nyikes Zoltán 2020. március 10., kedd 12:28
Fotó: www.facebook.com/osksepsi
A román élvonalban szereplő Sepsi OSK tulajdonosa, Diószegi László hétfőn mutatta be az épülő stadion látványterveit.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. március 10., kedd 12:28

Véglegesítették a Sepsiszentgyörgyön épülő UEFA 4-es besorolású, 8400 férőhelyes futballstadion homlokzatának látványtervét. A tervek szerint az ország egyik legkorszerűbb és legszebb arénája lesz a sepsiszentgyörgyi, a homlokzat elemei Kós Károly és Makovecz Imre stílusát idézik – írja a kronikaonline.ro.

A látványterveket hétfőn mutatta be Diószegi László, a román élvonalban szereplő Sepsi OSK labdarúgócsapatának tulajdonosa és Kertész Dávid, a klub alelnöke. A tavaly áprilisban megkezdett építkezés a felénél tart, várhatóan az ősz végére befejezik, jelentette be Diószegi László.


Fotó: www.facebook.com/osksepsi

A Sepsi Aréna melletti tízhektáros területen már korábban elkészült három edzőpálya, melyet rendszeresen használnak a focisulis fiatalok, több száz sportoló – részletezte Kertész Dávid. A Sepsi OSK Stadion koncepcióját magyarországi tervező készítette, majd helyi szakember véglegesítette a homlokzatot, az építést is sepsiszentgyörgyi cégre bízták. Az idén átadandó létesítmény megfelel a korszerű követelményeknek;

az UEFA 4-es besorolás azt jelenti, hogy a stadionban akár Európa Liga csoportmérkőzéseket is szervezhetnek.

A pályán hibrid borítást használnak majd, vagyis a szintetikus füvet átszövi a természetes. Biztosítják a pályafűtést és az automatikus öntözést. Az éjszakai világításra a legújabb generációs LED-lámpákat használják, amely valamennyi ülőhelyről kiváló rálátást tesz lehetővé, mondta Kertész Dávid. Az épületet ugyanakkor bekábelezik, a tévéközvetítések összes kameraállásához biztosítanak csatlakozási lehetőséget, és műszakilag megoldják a videóbíró rendszer (VAR) bevezetését.


Fotó: www.facebook.com/osksepsi

A kétemeletes stadion lelátói alatt az öltözők, a bemelegítőtermek, sajtótájékoztatóra alkalmas terem, és kereskedelmi felületek kapnak helyet. Többek között itt működik majd a Sepsi OSK fanshopja és egy 65 férőhelyes sportpub.

Az első emeleten lesznek a VIP-meghívottak számára kialakított skyboxok,  televízió- és rádió-közvetítésekre alkalmas terem, ahová felvonóval tudják felszállítani a felszereléseket. Az országútról a stadionhoz és a Sepsi Arénához két körforgalom biztosítja majd a letérést, a stadion mellett 509 parkolóhelyet is kialakítanak.


Fotó: www.facebook.com/osksepsi

Fotó: www.facebook.com/osksepsi
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz