Fotó: fehervarfc.hu

Fontos pozíciót kapott Simek a Vidinél: Új klubmodellel készülnek Fehérváron

Simek Péter, korábbi válogatott szélső Kenyeres Imre helyét vette át a Fehérvárnál utánpótlás-sportigazgatóként.
Csakfoci.hu 2023. július 9., vasárnap 16:25
Fotó: fehervarfc.hu
Simek Péter, korábbi válogatott szélső Kenyeres Imre helyét vette át a Fehérvárnál utánpótlás-sportigazgatóként.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 9., vasárnap 16:25

Nyáron több változás is történt a Vidi utánpótlásában, az egyik legjelentősebb, hogy Kenyeres Imre utánpótlás-sportigazgató 8 év után távozott a klubtól, az ő helyét Simek Péter vette át.

- Kenyeres Imre vezetésével az elmúlt években tudatosan felépített szakmai program szerint működő utánpótlást sikerült létrehozni a Vidinél, amelyben idén nyáron valóban több változás is történt - kezdte Simek a fehervarfc.hu-nak. -  A személyi változásokon kívül talán a legjelentősebb, hogy több klubhoz hasonlóan a következő szezonban mi sem indítunk U19-es csapatot a bajnokságban. A klubmodellünk az lesz, hogy az U17-es csapatból kiöregedő játékosokat az NB III-as együttesünkhöz tudjuk közvetlenül irányítani. A mostani helyzetünk azért nehezebb egy kicsit, mert annak a 2006-os korosztálynak szűnik meg a versenyzése az utánpótlás-bajnokságban, amely a legutóbbi szezonban az U17-es kiemelt bajnokságban ezüstérmes lett. Az NB III-as csapatunk keretének összetételét ez jelentősen megváltoztatta, hiszen ahhoz, hogy ne veszítsük el azokat a jó labdarúgókat, akik az U17-es együttesünkből kiöregedtek, nekik helyet kellett találni a Vidi II-ben.

A jövőben minél több fiatal magyar játékos beépítése lesz az elsődleges cél itt a Vidinél, ennek pedig az lesz a hozadéka, hogy egyre több saját nevelésű fiatal előtt nyílik meg az út az első csapat felé.

- Éppen emiatt nagyon fontos az, hogy továbbra is magas minőségű munka jellemezze az utánpótlásunkat.

Az eredményeknél fontosabb a nevelés.

- Amikor nyilatkozom, akkor mindig ki szoktam emelni azt, amit Kenyeres Imre is gyakran elmondott, hogy nálunk nem az a legfontosabb, hogy minél több utánpótlás meccset megnyerjünk és a tabellákat nézegessük - természetesen mi is győzni akarunk, csak az nem mindegy milyen áron -, hanem az, hogy minél több játékost kineveljünk a profi futball számára. Az egyén fejlesztése a legfontosabb és az, hogy a meccseinket magas játékminőség jellemezze, mert úgy lehet a legtöbbet feljődni!

Ehhez természetesen fontos, hogy meglegyen a fiataloknak a lehetőség a bizonyításra a felnőtt futballban, türelmesen, szisztematikusan legyenek beépítve a csapatba, hiszen nekünk ez a kézzelfogható visszajelzés ahhoz, hogy kell-e bármin is változtatni a képzésünkön.

- Most pedig, hogy a magyar fiatalok szerepeltetése előtérbe került a Vidinél, még fontosabb lesz a mi feladatunk is az utánpótlásban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz