Fotó: boon.hu

"Fogalmatlan sportvezető, magát Guardiolának képzelő edző, masszőrként beépített CIA-ügynök" - 26 évesen visszavonult a korábbi NB I-es magyar középpályás

Nem mindennapi posztban jelentette be a korábbi NB I-es játékos, hogy 26 évesen visszavonul a versenysporttól.
Nyikes Zoltán 2021. augusztus 31., kedd 16:32
Fotó: boon.hu
Nem mindennapi posztban jelentette be a korábbi NB I-es játékos, hogy 26 évesen visszavonul a versenysporttól.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. augusztus 31., kedd 16:32

2012 decemberében a DVTK–Budapest Honvéd élvonalbeli mérkőzés 79. percében súlyos sérülést szenvedett Csirszki Martin. A fiatal diósgyőri középpályás sípcsontja és szárkapocscsontja is eltört a Honvéd védőjének, Souleymane Tandiának a belépője nyomán. Az akkor 17 éves játékost mentővel szállították kórházba szombaton, és másnap meg is műtötték - eleveníti fel az akkori eseményeket az amigeleken.hu.

A DVTK-nevelésű játékos felépülése fél évet vett igénybe, egy Debrecen elleni felkészülési mérkőzésen léphetett ismét pályára. 2015-ben fél évet Szolnokon töltött kölcsönben, majd Vácon futballozott egy évet. Az utóbbi öt évben az NB III Keleti csoportjában szereplő Putnok csapatának volt az alapembere. 2019-ben kitüntetéses jogi diplomát szerzett a Miskolci Egyetemen. 26 évesen úgy döntött, hogy szögre akasztja a csukát és befejezi futballista pályafutását. Csirszki ezt a közösségi oldalán jelentette be, posztjában pedig kiemelte, hogy az elmúlt 10 évben az NB I/II/III felnőtt futballjában sok szép és kevésbé szép élményt és tapasztalatot szerzett.

– Sok érdekes emberrel találkoztam: a fogalmatlan sportvezetőtől kezdve a magát Guardiolának képzelő edzőn át az alacsonyabb osztályokban sínylődő, jóval többre hivatott tehetséges labdarúgóig, az edzőöltözőbe beépített, onnan minden információt visszaszivárogtató CIA-ügynök masszőrtől kezdve a naiv tulajdonoson át, a mindenki által botlábúnak tartott, életében csak az NB 1-ben futballozó csapattársig, a rosszindulatú, magát élet-halál urának képzelő technikai vezetőtől kezdve, a tehetségeket felkaroló idősebb játékostárson át a mindenhez is értő másodedzőig. Nevek említése nélkül, de fociztam kiváló játékosokkal és kiváló játékosok ellen – írja posztjában Csirszki.

A korábbi NB I-es játékos hozzátette, tisztában van vele, hogy rajta múló és rajta kívül álló körülmények következtében csatlakozik a be nem ért tehetségek és be nem váltott ígéretek csoportjába, ahogy sokan mások előtte.

– Természetesen, a késdobáló kocsmában 30 év múlva mesélni fogom én is, hogy ha nincs a síp- és szárkapocscsonttörésem (megtörtént események alapján), akkor most én vezetném az Aranylabda-örökranglistát Messi és Ronaldo előtt. Az angolul íródó PhD-dolgozatom befejezése után még az is lehet, hogy egy monográfiában megírom az egész futballsztorit, ahogy én láttam – folytatódott a nem mindennapi poszt.

Csirszki a bejegyzése végén viccesen azt is megjegyezte, ha a futball világából bárki szeretne tőle valamit, akkor az nyugodtan írjon, csak egyet kér, hogy ne a futballal kapcsolatban keresse, kivéve, ha okoskodni kell, hogyan kell jobban csinálni a pályán kívülről.

A teljes poszt ide kattintva olvasható.

Olvastad már?
Befutott a Honvéd legújabb középpályása a Serie A-csapattól - hivatalos
Zinédine Machach vételi opcióval érkezett Kispestre.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz