Felszámolják a 107 éves, legendás magyar klubot

A korábbi játékosok a Bérgarancia Alaptól kaphatják meg elmaradt fizetésüket.
Budai László 2017. február 18., szombat 11:05
A korábbi játékosok a Bérgarancia Alaptól kaphatják meg elmaradt fizetésüket.
Szerző: Budai László 2017. február 18., szombat 11:05

A csakfoci.hu információi szerint felszámolják a 107 éves Tatabányát. A klubnál az elmúlt hónapokban folyamatosan kaotikus volt a helyzet. Bár a tatabányai focicsapat olasz, többségi tulajdonosa néhány napja egy helyesírási hibáktól hemzsegő, magyartalan posztban visszatért a Facebookra, és azt írta, 8 játékossal és új "staff"-fal küzdenek, már akkor is nehéz volt elképzelni, hogy ki tudnak állni a hétvégi bajnokira.

Ekkor arról írtunk, hogy az egyesület többségi tulajdonosa azzal a kéréssel fordult a tatabányai foci hosszabb távú újjáépítésén dolgozó TFCE-hez, hogy további együttműködés keretein belül biztosítsák utánpótláskorú játékosaikkal a gazdasági társaság által üzemeltetett csapat NB III-ban való szereplését, és ezzel segítsék a társaságot.

A TFCE elnökségének álláspontja szerint ez az együttműködés szakmai szempontból a fiatal, 17-18 éves labdarúgók ismételt túlzó megterhelését jelentené, ezért az Egyesület elhatárolódott minden olyan megállapodástól, amely nem a labdarúgók érdekeit tartja szem előtt. Így a TFCE elnöksége a befektető kérésére reagálva, nemmel válaszolt.

 

Az elmúlt hónapokban a klub számos büntetést kapott az MLSZ-től a fizetések elmaradása miatt, kizárták az átigazolásból, a szakmai stáb pedig szerződést bontott. Úgy tudjuk, a tartozások, valamint az emiatt kialakult állapotok miatt felszámolják a patinás magyar együttest.

A korábbi játékosok a Bérgarancia Alaptól kaphatják meg elmaradt fizetésüket, amennyiben benyújtják erre az igényüket. A felszámolást az sem befolyásolja, hogy új ügyvezető, valamint új vezetőedző van a Tatabánya élén.

A csapat jelenleg 11. az NB III Nyugati csoportjában, vasárnap a Gyirmót II-vel játszana.

{div class:widget-box}{module Lájkolj minket!}{/div}A Tatabánya története során kétszer hódította el a Közép-európai Kupát, háromszor jutott a Magyar Kupa döntőjébe. Olimpiai bajnok játékosai voltak - Csernai Tibor, Gelei József, Szepesi Gusztáv -, Kiprich József személyében gólkirálya is volt, edzőként többek között Lakat Károly, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor és Dalnoki Jenő is dolgozott az együttesnél.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz