Fotó: fradi.hu

Felkészülés: Senkó csak egyszer kapitulált, a Fradi győzelemmel nyitott Ausztriában

Amer Gojak góljával nyerte meg az első felkészülési mérkőzését a Ferencváros.
Csakfoci.hu 2024. június 22., szombat 18:58
Fotó: fradi.hu
Amer Gojak góljával nyerte meg az első felkészülési mérkőzését a Ferencváros.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 22., szombat 18:58

Szombat délután lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Ferencváros a szlovén élvonalba feljutott Nafta Lendava ellen, amelyet a korábbi szövetségi kapitány, Bozsik Péter fia, Bozsik József irányít, keretében pedig több magyar játékos is megtalálható.

A Fradi hivatalos oldala a tudósításában azt írja, hogy a mérkőzés első perceiben Owusu és Marquinhos okozott veszélyt a két szélen, utóbbi kapura is lőtt távolról, de egy védő fején irányt változtatott a labda. A 9. percben Owusu kapott keresztlabdát, éles szögből tüzelt, de védett a Lendava magyar kapusa, Senkó Zsombor. Megvolt az első lehetősége a Naftának is, de Varga Ádám magabiztosan védte a lövést. Pillanatokkal később egy szabadrúgás után volt dolga a Fradi kapusának, de ez sem okozott neki gondot. A 22. percben egy bal lábas lövést védett könnyen Varga Ádám, a 31. percben viszont nagyot kellett vetődnie.

A 34. percben Zachariassen lejött, a helyén a zöld-fehérek új igazolása, Isaac Pappoe folytatta. A 41. percben Abu Fani tört be a tizenhatosra, védenie kellett a szlovénok kapusának. Egy perccel később viszont bravúr kellett Varga Ádámtól, egy megelőzés után hárított. Az első játékrész végéhez közeledve Cissé mélységi labdája Owusut találta meg, de közelről a kapusba lőtt.

A szünet után nem sokkal fölé ment egy fejes a Fradi részéről, majd Sevikyan lövése sem volt pontos. Veszély alakult ki a 53. percben is a Nafta kapuja előtt, Kehinde passza irányt változtatott az ellenfél egyik játékosán, nem sokkal, de elment a kapu mellett a labda. Közvetlenül ezután Kodro nem talált kaput. Katona is megpróbálkozott a távoli gólszerzéssel, de nem járt sikerrel. A 61. percben aztán megtört a jég, egy kapusról kipattant labdát Gojak lőtt a kapuba, 1-0.

Kehinde került ezután helyzetbe, de nem tudta növelni az előnyt. A 68. percben Gruber Zsombor és Varga Zétény érkezett Sevikyan és Katona helyett. A 73. percben Varga Zétény lövése a védőkről pattant le, Pesic pedig fölé lőtt a szöglet után, majd Szécsinek is védenie kellett egy kontratámadás után. A 88. percben Varga váratlan lövése veszélyesen csapódott lefelé, de nem sokkal a felső léc fölé ment.

Az FTC tehát győzelemmel kezdte a nyári felkészülési időszakot, legközelebb pedig június 27-én, csütörtökön 17.00-kor a Sepivel néz szembe az ausztriai edzőtáborban.

Felkészülési mérkőzés, Bad Radkersburg, Ausztria

Ferencvárosi TC-FK Nafta Lendava (szlovén I.) 1-0 (Gojak 61.)

FTC, 1. félidő: Varga Á. – Kaján, Knoester, Cissé, Ramírez – Zachariassen (Pappoe, 34.), Abu Fani, Loncar – Owusu, Bassey, Marquinhos
2. félidő: Szécsi – Pászka, Tóth A., Aaneba, Civic – Kehinde (Pappoe, 82.), Katona (Gruber, 68.), Gojak, Sevikyan (Varga Z., 68.) – Kodro, Pesic

FK Nafta Lendava: Senkó – Lesjak, Pirtovsek, Dumancic, Marinic – Kálnoki-Kis, Kitek, Hrka, Bozickovic – Kadric, Szalay.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás. (NSO)
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz