Fotó: vasasfc.hu

Fél évig nem játszhat az egyik legpechesebb magyar játékos: "Átugrottam egy lábat, hogy ne okozzak sérülést, de elszakadt az elülső szalagom"

Nagyjából hat hónapnyi kihagyás vár Vida Mátéra, a Vasas magyar válogatott középpályására, akit keresztszalag-szakadással műtöttek meg a héten.
Csakfoci.hu 2022. december 23., péntek 11:53
Fotó: vasasfc.hu
Nagyjából hat hónapnyi kihagyás vár Vida Mátéra, a Vasas magyar válogatott középpályására, akit keresztszalag-szakadással műtöttek meg a héten.
Szerző: Csakfoci.hu 2022. december 23., péntek 11:53

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Vida Máté elülső keresztszalagja elszakadt és meg is műtötték a Vasas magyar válogatott középpályását.

A 26 éves játékosnak nem ez az első komolyabb sérülése, 2020 júniusában, még a DAC játékosaként a Rózsahegy elleni kupamérkőzésen szakadt el a térdében a keresztszalag és közel egy évet hagyott ki.

- Játék közben átugrottam egy lábat, hogy ne okozzak sérülést, de sajnos a landolásnál kifordult a térdem és elszakadt az elülső szalagom. A keddi napon pedig már át is estem a műtéten, ami az orvosok tájékoztatása szerint a korszerű technikának köszönhetően jól sikerült, így jó ütemben fog haladni a felépülésem. A rehabilitációs program a legfontosabb, a feladatokat próbáljuk tökéletes hatékonysággal felépíteni és ütemezni. Az első szakaszban azt tudjuk meghatározni, hogy várhatóan hányadik hétben kezdhetek el futni vagy egyéb fejlesztő mozgásfajtákat végezni. A csapatedzésekhez való csatlakozás ideje ennek az első szakasznak a fejlődési ütemétől függ, ezért azt nem lehet pontosan megjósolni.

Nagyjából fél éves kihagyás vár rám az előzetes becslések szerint. Tegnap elhagyhattam a kórházat és otthoni környezetben kezdhetem a rehabilitációt. Két éve a másik lábammal ugyanilyen sérülést szenvedtem, nem egyszerű ilyenkor pozitívnak maradni, de csak előre tekintek és teljes mértékben a visszatérésre fókuszálok

- nyilatkozta Vida a vasasfc.hu-nak adott interjújában.

Olvastad már?
Az NB I-es álomgólok szerzője: „Nem az a védő vagyok, aki kirúgja a gatyájából a csatárt” – interjú az egyik legígéretesebb igazolással
Nem tudja, hogy Diósgyőrben miért nem számoltak vele, de most már csak az érdekli, hogy a Vasast bennmaradáshoz segítse tavasszal. Védő létére bombagólokat szerez, a legemlékezetesebb találatát Dibusz Dénesnek lőtte 60 méterről, amivel nem mindenki szimpátiáját nyerte el. Volt olyan edzője, aki "brutálisabb" játékot várt tőle, ő azonban akkor képes a maximumra, ha a saját futballját játszhatja. Három nagyon súlyos fejsérülés után tért már vissza és tudja, hogy az utóbbi években talán kicsit megrekedt a pályafutása, de úgy érzi, a Vasasban újra a maximumra kapcsolhat. A karácsony központi helyen van az életében és bár az édesanyja elvesztése óta ez az ünnep is fájdalmasabb számára, három hónapos kisfia és a felesége komoly lelki támaszt jelent neki. Interjú Hegedűs Jánossal.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz