Ezért veszthette életét a 24 éves magyar focista

Fél órán át tartott a betegfelvétel.
admin 2016. július 28., csütörtök 17:15
Fél órán át tartott a betegfelvétel.
Szerző: admin 2016. július 28., csütörtök 17:15

Szalai Balázs, a Dány csapatának 24 éves játékosa július elején szenvedett autóbalesetet és bár mentőhelikopterrel szállították kórházba, másnap belehalt sérüléseibe.

Az elhunyt játékos testvére, Szalai Róbert a Blikknek nyilatkozott és elmesélte: a helikopter hiába ért oda 10 perc alatt a kórházba, a betegfelvétel több mint fél órán keresztül tartott.

A megtört testvér szerint elképzelhető, hogy ha máshová viszik, ahol nem tart ennyi ideig a felvétel, akkor Balázs túlélte volna a balesetet, ezért felveszi egy ügyvéddel a kapcsolatot, hogy kiderítsék, mi is történhetett valójában.

- Nem kell kártérítés, semmi nem kárpótolhatja a testvéremet. Egyszerűen csak az igazságot szeretném tudni – nyilatkozta.

Az Országos Mentőszolgálat részéről Győrfi Pál szóvivő reagált a Blikknek a vádakra.

- A balesethez két mentőkocsit, egy mentőmotort és egy mentőhelikoptert is riasztottunk. A mentőhelikopter, miután a szükséges életmentő ellátást elvégezte és a beteget szállítható állapotba hozta, a felszállást követő 15. percben landolt a Merényi Kórházban, ahol a betegellátás megtörtént. A szakszerű és magas színvonalú helyszíni ellátás esélyt adott a sérültnek az életben maradásra.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Tovább az összes átigazoláshoz