Fotó: fehervarfc.hu

Ezért kaphatta Fiola a viharos piros lapját - kiderült a Vidit kiakasztó bírói döntés oka

Komoly indulatokat gerjesztett Fehérváron Fiola Attila kiállítása a Zalaegerszeg ellen. Sokan nem értették, hogy mit látott Vad II játékvezető és a VAR, amiért piros lapot kapott a válogatott védő. A csakfoci utánajárt a történéseknek és kiderítette, miért állították ki a hátvédet.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 28., csütörtök 15:59
Fotó: fehervarfc.hu
Komoly indulatokat gerjesztett Fehérváron Fiola Attila kiállítása a Zalaegerszeg ellen. Sokan nem értették, hogy mit látott Vad II játékvezető és a VAR, amiért piros lapot kapott a válogatott védő. A csakfoci utánajárt a történéseknek és kiderítette, miért állították ki a hátvédet.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 28., csütörtök 15:59

A Fegyelmi bizottság Fiola Attilát egymeccses eltiltással büntette, amely után a Vidi közleményben tiltakozott.

„A TV-felvételek megtekintése után a Fehérvár FC meggyőződése, hogy az esetnél nem történt szabálytalanság, ezért hétfőn kértük a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságát, hogy vizsgálja újra az esetet, és ne szabjon ki eltiltást Fiola Attilára” – írta a klub hivatalos honlapján.

A kiállítás után egyértelmű volt a közhangulat, aki látta az esetet az sokadszorra is úgy látta, hogy Fiola nem szabálytalankodott. Emiatt mindenki azt várta, a Fegyelmi Bizottság felmenti a játékost, de nem ez történt. A Vidi felháborodott, minket viszont a csakfoci szerkesztőségében elgondolkoztatott az FEB döntése, mire alapozzák ezt? Mit láttak ők olyat, amit a többség nem? Illetve még egy elgondolkoztató momentum van: Fiola nem reklamált, hanem szó nélkül levonult. Utóbbi arra utal, ő érezhette, tudhatta, hogy volt kontakt.

Megkerestük az MLSZ-t és kértük, reagáljanak erre a sokakat foglalkoztató és sokadszorra is nehezen magyarázható kiállításra, illetve az FEB döntésére. Az MLSZ ugyan konkrét eseteket nem kommentál, de a szövetségtől hozzánk eljutott vélemény szerint a védő és a támadó közötti – nyilvánvaló gólszerzési lehetőség során - a fizikai érintkezés egyértelműen megtörtént, és ez a kontaktus vezetett a döntéshez. Abban az esetben pedig, amikor egy játékos fizikai kontaktussal egy ellenfél vagy az ellenfél csapatának nyilvánvaló gólszerzési lehetőségét hiúsítja meg, a piros lap nem az elkövetett szabálytalanság fizikai súlyosságából fakad, tehát a játékvezetőknek nem kell mérlegelni a kontaktus erősségét. Magyarul egy kis kontaktus, fault is eredményezhet kiállítást.

Íme, a minimális kontaktus a videóból kinyert fotón, ami perdöntőnek bizonyult:

Itt pedig videón az eset:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz